5X magische styling regels voor je interieur

Regels zijn er om gebroken te worden maar soms is een leidraad heel handig. Bijvoorbeeld wanneer je met je handen in het haar zit voor het inrichten van je woonkamer. Of wanneer je geen idee hebt wat je met je slaapkamer aanmoet. Heb je weinig ervaring op dit gebied? Dan geeft Decorette je dé vijf magische tips…

Tip 1: Voeg een vleugje persoonlijkheid toe

Niemand wil één in een dozijn zijn. Ook je interieur verdient een beetje persoonlijkheid, want je zal je hierdoor alleen maar meer thuis voelen. Zorg ervoor dat het interieur geen cliché wordt. Dit voorkom je door verschillende woonstijlen te mixen en matchen. Je kan tegenwoordig heel goed combineren met verschillende sferen. Baseer je keuze op smaak in plaats van stijl, want daardoor wordt het eigen. Vermijd dan ook een matchende meubelset maar stel het zelf samen met vintage én nieuwe meubelen.


Tip 2: Kill Your darlings

Deze iconische uitspraak van Coco Chanel hangt op ons kantoor om ons eraan te herinneren dat je soms concessies moet doen. Sommige items zijn prachtig en hebben emotionele waarde, maar zijn echte mismatches in je interieur. Dit is erg zonde, maar het item gebruiken in je kamer terwijl het een storend object is, is écht niet aan te raden. Zoek daar een passender plekje voor zoals je slaapkamer of je gang.


Tip 3: Varieer met materiaal

Een té romantische kamer is niet goed en een té industriële inrichting is ook niet goed. Combineer warme materialen met koelere invloeden. Een wollen tapijt met betonlook vloer bijvoorbeeld. Door invloeden te combineren, creëer je een speelsheid en zorg je dat er niet teveel overdaad ontstaat. Daardoor blijft het spannend en zorg je voor meer dimensie.


Tip 4: Doe het zelf!

Je huis persoonlijk maken, doe je door middel van je eigen spullen te restylen. Ben je een beetje handig? Maak dan gretig gebruik van de kringloopwinkel en struin rommelmarkten af. De beste pareltjes vind je onverwachts. Het maakt een interieur uniek!


Tip 5: Vind je focuspunt

Van een vol interieur vol spullen wordt niemand vrolijk. Kies een duidelijk statement en zorg dat de focus in een ruimte naar één punt gaat. Hiermee voorkom je hysterie en chaos. Het statement element is de lead-zanger(es) en de rest is het achtergrondkoor.