Plooigordijnen

Heb jij nog mooie plooigordijnen op je woonverlanglijst staan? Bij Decorette hebben we plooigordijnen in allerlei soorten en maten, dus grote kans dat er een geschikt exemplaar voor jou tussen zit. Als je het perfecte exemplaar gevonden hebt, hoort daar natuurlijk ook een perfecte service bij. Wij maken het plooigordijn dan ook graag voor je op maat en voorzien je bij de aanschaf ook van persoonlijk advies. Ontdek onze collectie!


Ontplooi jouw stijl

Een plooigordijn is een gordijn dat zo is gemaakt dat er plooien aan de bovenzijde ontstaan. Hierdoor valt de stof sierlijk in plooien naar beneden. Er zijn verschillende soorten plooigordijnen:

  • Gordijnen met enkele plooi
  • Gordijnen met een dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd)
  • Gordijnen met een driedubbele plooi
  • Gordijnen met een wave plooi (het plooigordijn wordt golvend onderaan een rails opgehangen)

De gordijnplooien zijn erg bepalend voor de uitstraling. Heb je hoge ramen in huis? Bij gordijnen die hoger zijn dan 200 centimenter is een vlinderplooi gordijn vaak de beste keus, omdat een dubbele plooi dan ook onderin mooier zichtbaar blijft.

Ons assortiment plooigordijnen

Bij Decorette kun je terecht voor plooigordijnen in allerlei soorten en maten. Van een enkel plooigordijn tot een gordijn met wave plooi en alles ertussenin. Ook plooigordijnen op maat en geplooide gordijnen met ringen behoren tot de mogelijkheden. Het soort stof en de kleur zijn medebepalend voor de uitstraling van je plooigordijn. Ook is bij een dubbele plooi een soepel vallende stof vaak mooier. Een enkele plooi kan met alle stofsoorten.

In onze inspirerende woonateliers kun je alle opties bekijken en voorzien we je graag van persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat je straks een plooigordijn hebt dat perfect aansluit op jouw raamsituatie.

Plooigordijnen en nog zoveel meer

Of je nu alleen plooigordijnen zoekt of je complete inrichting wil aanpakken: in onze woonwinkels vind je alles voor je woning onder één dak. Twijfel je nog een beetje of gordijnen met plooi wel de beste oplossing voor jou zijn? Bekijk ook eens onze andere gordijnen en ervaar wat er allemaal mogelijk is. Of ontdek ons complete assortiment raamdecoratie voor nog meer moois.

Plooigordijnen kopen? Op maat

Stijlvolle plooigordijnen bestellen doe je met plezier in ons woonatelier. Onze ervaren stylisten denken graag met je mee en helpen je met al je vragen over het perfecte plooigordijn. Als je eenmaal mooie plooigordijnen hebt gevonden, dan wil je natuurlijk dat het straks mooi komt te hangen. Daarom hebben wij ook een inmeet- en montageservice. Ga voor niets minder dan het perfecte plooigordijn en kom gezellig langs!

Veelgestelde vragen

Hoeveel stof is nodig voor een plooigordijn?

Omdat een plooigordijn niet recht is, heb je meer stof nodig dan je raam breed is. Hoeveel stof hangt af van het soort plooigordijn. Voor een enkele plooi geldt dat je zo’n 1,5 tot 2 keer de breedte van het raam aan stof nodig hebt. Bij een dubbele plooi kun je denken aan zo’n 2,5 tot 3 keer de breedte van het raam aan stof. Uiteraard geven wij je hier graag persoonlijk advies over als je zelf plooigordijnen wil ophangen in je woning.

Hoe hang ik mijn plooigordijn op?

Er zijn verschillende manieren om je plooigordijn op te hangen. Je kunt kiezen voor misschien wel de meest bekende manier: het gordijn ophangen aan de bekende gordijnrails. Je kunt ook kiezen voor een plooigordijn met ringen. Dit kunnen zowel ringen zijn die vastgemaakt aan het gordijn als ringen die boven in het gordijn zelf verwerkt zijn. Deze ringen gaan om een roede die aan het plafond hangt. Praktisch is het ongeveer hetzelfde, maar de verschillende manieren hebben wel elk hun eigen uitstraling.

Kunnen jullie plooigordijnen ook op maat maken?

We maken plooigordijnen graag voor je op maat. Elk raam is anders, en zeker omdat bij deze gordijnsoort door de plooi lastiger te bepalenn is hoeveel stof je nodig hebt, is een plooigordijn op maat vaak de beste keuze. Ga vooral met ons in gesprek en we helpen je graag verder.

Afspraak maken
Winkels
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Gordijnen brengen sfeer in huis. Ben jij op zoek naar de perfecte gordijnstof? Bekijk eens de inspiratie die wij voor jou hebben verzameld. Genoeg moois om te verdwalen in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels