Tapijt leggen

Je hebt in onze winkel de keus gemaakt voor tapijt en natuurlijk gaat onze stoffeerder dit ook voor je leggen. Voordat het zover is bepaalt de stoffeerder hoe het tapijt gelegd moet worden. Een goede installatie is noodzakelijk en daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

 


Tapijt installeren

De verschillende manieren om een tapijt te leggen met hun specifieke eigenschappen zijn:

  • Tapijt spannen: de vloerbedekking wordt over een onderlaag van vilt of schuimrubber (ondertapijt) gespannen en aan de randen vastgespijkerd.
  • Tapijt verlijmen/vastplakken: er wordt door de stoffeerder een speciale tapijtlijm aangebracht, waarop de vloerbedekking wordt gelegd. Na het opdrogen van de lijm zit de vloerbedekking heel stevig vast op de ondergrond.
  • Tapijt los leggen: dit wordt alleen toegepast waar niet gespijkerd of verlijmd mag worden.

Vloerbedekking laten leggen door Decorette

Tapijt laten leggen door een specialist heeft veel voordelen. Je bespaart niet alleen tijd maar je weet ook zeker dat het leggen goed gebeurt. De stoffeerder van Decorette zal in 90% van de gevallen ondertapijt gebruiken. Je krijgt extra comfort met goed ondertapijt. Dat is het ultieme luxe gevoel, stille luxe noemen wij dat.  Wat zijn hiervan de voordelen:

  • Het is comfortabel
  • Het tapijt voelt nog zachter aan
  • Het tapijt gaat langer mee
  • Prettig voor de akoestiek want het dempt het geluid
  • Het isoleert

Wij leggen verschillende soorten tapijt. Gewone vloerbedekking is hier een voorbeeld van, maar tapijttegels leggen doen wij ook. Wil je het goed geregeld hebben en je nieuwe tapijt laten leggen? Wij helpen je hier graag mee! Maak direct online een afspraak voor een bezoek aan huis of kom naar onze winkel voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het in zijn werk als jullie vloerbedekking komen leggen?

In overleg met jou maken we een planning en bespreken we wie wat doet. Vloerbedekking leggen in een bewoond huis betekent natuurlijk dat alle meubelen eruit moeten. Onze stoffeerder bespreekt met jou hoeveel tijd hij of zij denkt nodig te hebben om het voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat je snel kunt genieten van je nieuwe tapijt.

Leggen jullie ook tapijt op de trap?

Tapijt op de trap is erg populair. Als er over een houten trap gelopen wordt, kan dit zeker met schoenen aan voor veel geluid zorgen. Als je vloerbedekking legt op de trap, zorgt dit voor een demping van het geluid. Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit. Bij Decorette leggen we graag trap-tapijt voor je, zodat ook jij van deze vloerbedekking kunt profiteren.

Afspraak maken
Winkels
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Met Decorette ontdek je de woonstijl die bij jou past. Wij creëren de juiste sfeer in een persoonlijk gesprek. Maar daar houdt onze service niet op. Bekijk welke inspiratie wij speciaal voor jou hebben verzameld in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels