Oosters tapijt

Een Oosters tapijt is een ultieme sfeermaker in ieder interieur. Met hun rijke en opvallende prints zijn ze ware eyecatchers die elke woning een upgrade geven. En alsof dat niet genoeg is, bieden Oosterse vloerkleden ook nog eens praktische voordelen. Ontdek daarom onze collectie Oosterse tapijten!

 

De prachtige designs van Oosterse tapijten

Eén van de eigenschappen van Oosterse tapijten zijn de rijke designs. Deze kunnen grofweg in twee categorieën worden verdeeld. De ene categorie bevat vooral prints met geometrische figuren, terwijl de andere categorie prints met bloemen, planten of andere dingen uit de natuur bevat. In deze prints wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren. In veel Oosterse tapijten voeren roodtinten de boventoon, maar ook blauw wordt regelmatig gebruikt, net als lichtere kleuren als goud- of zandtinten. Eén ding is zeker: met een Oosters vloerkleed haal je een echte blikvanger in huis.

Oosterse tapijten met praktische voordelen

De unieke en prachtige uitstraling die een Oosters vloerkleed toevoegt aan je interieur is al genoeg reden om ervoor te kiezen, maar je profiteert daarnaast ook nog van de praktische voordelen die vloerkleden hebben. Zo zorgen ze ervoor dat je woning wat warmer aanvoelt vanwege hun isolerende eigenschappen. Daarnaast zorgen ze voor meer rust in je woning. Deels omdat ze je interieur meer met elkaar verbinden, maar ook omdat ze geluidsdempende eigenschappen hebben. Daarmee is een Oosters tapijt een fantastische toevoeging een elke woning.

Kom langs in onze winkels

Twijfel je nog of een Oosters tapijt iets voor jou is? Dan kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies. Hiervoor ben je van harte welkom in één van onze Decorette-winkels. Hier kun je verder onze Oosterse tapijten in het echt bekijken, net als al onze andere soorten vloerkleden. Daarnaast hebben we nog veel meer om je woning op te frissen, zoals mooie vloeren, sfeervolle raamdecoratie en prachtig behang. Je interieur een nieuwe uitstraling geven begint bij Decorette.

Oosters tapijt kopen bij Decorette

Een Oosters tapijt koop je bij Decorette met een yes-gevoel. Niet alleen omdat je straks een prachtig vloerkleed hebt, maar ook vanwege onze persoonlijke service. Zoals gezegd bespreken we graag al je wensen met je, zodat we het beste Oosterse vloerkleed voor jouw eigen interieur kunnen vinden. Kom vooral langs in één van onze Decorette-woonwinkels en vind het Oosterse tapijt van je dromen!

Veelgestelde vragen

Is een Oosters tapijt hetzelfde als een Perzisch tapijt?

Hoewel Perzische tapijten wel uit het Midden-Oosten komen, zijn ze niet hetzelfde als een Oosters tapijt. Perzische tapijten hebben hun origine specifiek in Iran (het vroegere Perzië). Oosters tapijten komen niet specifiek uit Iran, maar vooral ook uit landen in de buurt, zoals Afghanistan en Pakistan. Wat betreft de designs hebben Perzische en Oosterse tapijten dingen gemeen, maar ze zijn dus wel duidelijk verschillende.

In welke woonstijl past een Oosters tapijt?

Oosterse tapijten passen niet bij één specifieke woonstijl. Natuurlijk passen ze goed in een etnisch interieur, waarin invloeden van culturen van over de hele wereld centraal staan. Maar omdat deze kleden zo veel verschillende designs kunnen hebben, is er altijd wel een Oosters kleed te vinden voor elke woonstijl.

Afspraak maken
Winkels
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Een vloer is de basis voor je huis. Daarom is het van groot belang dat jij een keuze maakt die prettig voelt. Weet jij nog niet precies wat je zoekt? Bekijk dan eens de inspiratie die wij al voor jou hebben verzameld. Genoeg moois om te verdwalen in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels