Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen dragen bij aan iets dat misschien wel onbetaalbaar is: een goede nachtrust. Als je op zoek bent naar een verduisterend gordijn zit je bij Decorette helemaal goed. Wij zijn de expert op het gebied van wonen en raamdecoratie en staan met persoonlijk advies voor je klaar. Met winkels door het hele land zit er altijd een Decorette bij jou in de buurt. Maak een afspraak met één van onze stylisten of kom gezellig langs!


Slapen als een roos met een verduisterend gordijn

Met goede verduisterende raamdecoratie zorg je ervoor dat je slaapkamer donker blijft. Bovendien zijn deze verduisterende gordijnen door de stof niet alleen lichtdicht, maar hebben ze ook een isolerende werking. Zo worden geluiden van buitenaf gedempt, waardoor het binnen lekker rustig is. Als je een ruimte 100% wilt verduisteren, kun je ervoor kiezen de verduisterende gordijnen ook nog eens te laten voeren. 

Ons assortiment gordijnen verduisterend

Omdat het ene verduisterende gordijn het andere niet is, en ook omdat woonstijlen enorm kunnen verschillen, bieden wij een ruime collectie verduisterende gordijnen aan. Zo ben je bij ons, naast voor een verduisterend rolgordijn of een verduisterend vouwgordijn, ook aan het juiste adres voor: 

  • Verduisterende gordijnen op maat

  • Verduisterende overgordijnen

  • Verduisterende roze gordijnen

  • Verduisterende gordijnen in wit 
  • Zwarte verduisterende gordijnen

  • Dim-out gordijnen van een soepele stof die veel verduistert

  • Black out gordijnen van een soepele stof die geheel verduisterd

Te veel om op te noemen dus. En heb je het verduisteringsgordijn van je dromen gevonden, dan komen wij deze verduisterende gordijnen ook nog gratis inmeten.  

Voel je echt thuis en creëer een plek voor jezelf

Of je nu op zoek bent naar verduisterende gordijnen voor de kinderkamer of voor jezelf: bij ons slaag je altijd. Heb je naast gordijnen die verduisterend zijn nog andere gordijnen nodig, of ben je specifiek op zoek naar verduisterende rolgordijn? Ook daaraan helpen we je graag. Doordat we jouw favoriet speciaal voor jou op maat maken, profiteer je van verduisterende gordijnen die kant-en-klaar zijn en zo kunnen worden opgehangen.

Ontdek onze ruime collectie en bekijk ook eens ons complete assortiment gordijnen om een weloverwogen keuze te maken. Je vindt bij Decorette altijd de raamdecoratie die bij jou en je woonwensen past.

Verduisteringsgordijnen kopen met onze service als lichtpunt

Verduisterende gordijnen bestellen doe je makkelijk bij Decorette. Wij denken altijd met je mee en geven je praktische en inspirerende tips als het gaat om jouw complete interieur. Bij ons vind je alles voor jouw inrichting onder één dak. Bovendien zijn we met onze winkels altijd in de buurt. Kom gezellig wooninspiratie opdoen en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Decorette.

Veelgestelde vragen

Waarom is een verduisterend gordijn beter voor de nachtrust?

Een donkere kamer ondersteunt je lichaam bij de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon. Dit hormoon wordt namelijk meer aangemaakt als het donker is. De verduisterende eigenschappen van de gordijnen dragen op die manier bij aan een betere nachtrust. Daarnaast hebben verduisteringsgordijnen ook geluidsisolerende eigenschappen, waardoor je minder snel wakker wordt van geluid van buiten.

Hoe verduisterend is een verduisterend gordijn?

Een verduisterend gordijn is niet per definitie hetzelfde als een lichtdicht gordijn. Lichtdichte gordijnen, ook wel black-out gordijnen genoemd, laten helemaal geen licht door, terwijl er bij andere verduisterende gordijnen, de dim-ou gordijnen, nog wel een klein beetje licht doorheen kan komen, vooral als de gordijnen een lichte kleur hebben. Dat neemt niet weg dat ook dim-out gordijnen goed geschikt zijn om een kamer te verduisteren, zeker in vergelijking met inbetweens.

Moet ik kiezen voor dim-out gordijnen of black-out gordijnen?

Of je moet kiezen voor dim-out gordijnen of black-out gordijnen hangt helemaal af van je eigen behoeften. Black-out gordijnen hebben het voordeel dat ze een kamer 100% lichtdicht maken en de isolerende eigenschappen iets sterker zijn. Daar staat tegenover dat dim-out gordijnen vaak wat minder stug en goedkoper zijn dan black-out gordijnen. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij de keuze voor het type verduisterende gordijn.

Afspraak maken
Winkels
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Gordijnen brengen sfeer in huis. Ben jij op zoek naar de perfecte gordijnstof? Bekijk eens de inspiratie die wij voor jou hebben verzameld. Genoeg moois om te verdwalen in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels