Duurzame COREtec® vloeren: COREtec® Second Life

COREtec® vloeren staan bekend om de kwaliteit en de lange levensduur. Met het recycleplan ‘COREtec® Second Life’ gaan de vloeren zelfs levenslang mee. Jouw oude vloer wordt opgehaald, gereinigd en krijgt daarmee een tweede leven. Dat zijn pas duurzame vloeren. Lees hieronder meer over dit concept.

Een ‘Second Life’ voor oude COREtec® vloeren

Het recyclen van een COREtec® vloer kost enorm veel energie. Hierdoor is de ecologische afdruk om de vloeren te recyclen groter dan dat het wat oplevert. Met dat uitgangspunt is de terugname dienst ‘COREtec® Second Life’ op poten gezet. Een initiatief om oude vloeren op te halen, te reinigen en te herplaatsen. De vloeren worden dus niet gerecycled maar hergebruikt. In eerste instantie bij verenigingen en jeugdbewegingen maar ook kunnen particulieren hier uiteindelijk terecht.

Wanneer je thuis een COREtec®-vloer hebt of wanneer je een nieuwe COREtec®-vloer aanschaft, kun je de vloer gratis laten ophalen. Zelf krijg je een mooie korting op je nieuwe vloer en daarnaast zorg je ervoor dat jouw oude vloer een tweede kans krijgt.

De voordelen van COREtec® vloeren

De vloeren van COREtec® zijn dus een duurzame keuze, maar hebben daarnaast nog veel meer voordelen. Hieronder noemen we ze voor je op:

  • De producten zijn 100% waterdicht. De constructie van meerdere lagen maakt de vloer geheel waterproof. Daardoor zijn ze ook zonder problemen in de badkamer of keuken te leggen.
  • Doordat de onderste laag van de constructie uit kurk bestaat is de vloer geheel geluiddempend.
  • De vloeren van COREtec® zijn te leggen in combinatie met vloerverwarming en hebben een goede isolatie.
  • Door de beschermende slijtlaag en het sterke vinyl is de vloer kindveilig en huisdiervriendelijk. De vloeren hebben hierdoor een lange levensduur.

De COREtec® vloeren collectie in onze winkels

Door ‘COREtec® Second Life’ krijgt ook jouw vloer een tweede kans en draag jij ook je steentje bij aan een duurzame wereld. De duurzame vloeren van COREtec® zijn te verkrijgen in onze Decorette winkels. Dus kom langs om de collectie te bewonderen.