Tips: hoe kies je het juiste behang

Het kiezen van het juiste behang kan een hels karwei zijn. Want er is zoveel keus op de markt. Niet alleen qua motieven maar ook de variatie van kleur maakt het er niet makkelijker op. Daarnaast doet de grootte van het patroon ook veel voor de uitstraling van je kamer. Laat je door Decorette informeren, maar op voorhand is het verstandig om na te denken over de volgende punten.

BN Wallcoverings - Designed for living

1. Denk na over de ruimte

De eerste stap is om na te denken over de ruimte die je gaat behangen. De sfeer die je wilt neerzetten is hierin belangrijk. Zo vraagt een slaapkamer om een ander motief als een huiskamer. Je doel is op deze plekken anders. In je slaapkamer kom je tot rust terwijl je in de woonkamer actiever bent. Hou de sfeer in gedachten bij het uitzoeken van je behang. Daarbij is het ook belangrijk om de eigenschappen van je ruimte in het oog te houden. Wil je de lengte van je kamer accentueren of deze juist optisch verbreden. Ook dit kan je met de juiste print bereiken. Misschien ben je opzoek naar tips om je kamer optisch te vergroten, bekijk dan deze pagina.

2. Bepaal de sfeer

Je hebt vast en zeker een bepaalde stijl in gedachten. Ben je er nog niet over uit? Bekijk dan deze tips over het vinden van je eigen stijl. Ben je opzoek naar landelijk, stoer of romantisch? Bij het uitzoeken van je droombehang kunnen onze medewerkers in jouw buurt je heel goed helpen. Zij kunnen je precies vertellen welke collecties passen binnen de gewenste stijl.

3. Combineer verschillende behang

Ondertussen ben je eruit welke muren je allemaal gaat behangen. Ga je voor hetzelfde behang of kies je voor een combinatie? Behang in dezelfde collectie is door de ontwerper samengesteld om de uitstraling te versterken. Blend van Eijffinger is een collectie, speciaal om stijlen met elkaar te combineren. Als je een durfal bent kan je ook zelf collecties mixen en matchen. Let dan wel goed op of de kleurtonen overeenkomen.

4. Kies bewust een print

Als je weet welke kamer je gaat behangen en je hebt de sfeer bepaalt, dan is de keuze voor de print wat makkelijker. Denk eraan dat kleine prints drukker zijn dan grote prints. In je slaapkamer gebruik je bijvoorbeeld grotere prints omdat dit rustiger oogt. Laat je keuze afhangen van bovengenoemde tips, maar kijk vooral naar wat je mooi vind. Dan kan je namelijk niet fout gaan.


Eijffinger - Granada

BN Wallcoverings - Curious

Eijffinger - Granada

Arte - Piet Hein Eek

Eijffinger - Masterpiece

BN Wallcoverings - Denim