Kies voor duurzaam behang bij Decorette

Duurzaamheid heeft een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Deze ontwikkeling zie je ook terug in de behangindustrie. Wie wil dat nou niet, een uniek behang op de muur dat ook goed voor de wereld is? Onze leverancier Arte is zo’n merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit is ook de reden waarom Arte onder ons label Mooier Groen valt. In deze blog lees je alles over duurzaam behang van Arte.

Wat maakt behang nou duurzaam behang?

Al meer leveranciers zijn bezig met duurzaamheid, alleen 100% duurzaam behang is er nog niet. Veel merken die zich bezighouden met duurzaam behang vallen onder het FSC-keurmerk. Dit houdt in dat het CO2-vrij wordt geproduceerd, het biologisch afbreekbaar is en sterker is dan gewoon behangpapier. De materialen die veel gebruikt worden om het behang duurzaam te maken zijn natuurlijke materialen, gerecycled papier en inkt op waterbasis. Kortom, duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden in de behangindustrie. 

Productie van het duurzame Arte behang 

De muurbekleding van Arte bestaat uit natuurlijke materialen zoals bananenbladeren, katoen, zijde, wol, schelpen, grassen etc. die op een duurzame manier gewonnen worden. Het behang wat je koopt heeft een levensduur van 10 á 15 jaar. Dus voor jou als klant betekent dit dat het unieke behang van Arte niet onnodig van de muur hoeft, en je er dus extra lang plezier van hebt. Bij de productie hoort natuurlijk ook afval. Hiervoor beschikt Arte over een eigen afval- en containerpark. Het afval wordt gescheiden in de verschillende afvalbakken.

Als CO2-neutrale onderneming wilt Arte zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Hiermee willen ze zich oprecht inzetten voor het klimaat, en Arte geeft aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geen loos begrip is voor het bedrijf. Dit wordt nauwlettend gecontroleerd door gecertificeerde partners. Wil je nog meer weten over Arte en duurzaamheid, lees dan het duurzaamheidsverslag of download het CO2 Neutral certificaat.

Mooier Groen 

Het Arte behang valt onder ons label Mooier Groen. De producten die behoren tot dit label zijn duurzamere opties en zijn te herkennen in onze Decorette winkels aan het Mooier Groen label dat aan het product vast zit. Op deze manier maken wij het kiezen voor een duurzamer product een stuk makkelijker, en maken we samen de wereld mooier.

Productie van het duurzame Arte behang 

Arte heeft naast duurzaam behang ook prachtig uniek behang. Hierbij kan je denken aan veel verschillende structuren en dessins, voor elk interieur is er wel een passend behang van Arte te vinden. Ben je ook benieuwd naar dit behang, kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren door het behang van Arte.