De behangtrends voor herfst en winter 2023-2024

Nu de zomer toch echt voorbij is, wordt het weer tijd om te kijken naar de behangtrends voor de herfst en de winter. En één ding is zeker: er zit voor iedereen wel wat tussen. Of je nu houdt van opvallend behang of juist liefhebber bent van rustig en stijlvol, de aankomende herfst en winter kan het allemaal. Laat je verrassen en ontdek hier de behangtrends voor de herfst en winter van 2023!

Opvallende prints

Eén van de behangtrends voor de herfst en winter van 2023 is het gebruik van gedurfde en in het oog springende prints. Wat voor soort prints het zijn maakt eigenlijk niet uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor botanische prints, grafische prints en fotobehang. Zelfs als het behang een beetje botst, is dat helemaal niet erg. Het gaat er bij deze trend juist om dat het behang meer expressie in je ruimte brengt en je interieur op een soms wat chaotische manier tot leven laat komen. Er is dan ook maar één regel om rekening mee te houden”hoe gedurfder en opvallennder het behang is, hoe beter het in deze trend past.

Arte Alaya behang
Arte Antigua behang

Het behang van Arte past goed in deze trend, Veel behangdessins van dit mooie merk zijn uitgesproken en kleurrijk, dus als je deze stijl wilt uitproberen, is Arte ideaal.

Een stukje rust

Een andere behangtrend voor de herfst en winter van 2023 is het compleet tegenovergestelde van de vorige trend: behang dat een oase van rust creëert. Eventuele prints zijn in deze trend een stuk minder opvallend. Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol. Dat was bij de vorige trend nog gedurfd, maar hier wordt er gebruik gemaakt van een heel ander kleurenpalet. Zacht wit is hier onderdeel van en ook blauwtinten komen terug. De kleur blauw staat erom bekend dat het rust uitstraalt, dus dat past perfect bij deze behangtrend. Wil je deze kleur ook in je interieur? Ontdek dan blauw Arte behang.

Je kunt er ook voor kiezen om de twee bovenstaande trends in je woning te combineren. Je kunt bijvoorbeeld in je woonkamer kiezen voor ontzettend expressief en opvallend behang, terwijl je van je slaapkamer de genoemde oase van rust maakt. Zo ben je helemaal on trend dat elke ruimte dezelfde sfeer ademt.

Terug naar het verleden

Nostalgische en retroprints zijn aankomende herfst en winter ontzettend trendy. Dit past in de trend die je ook ziet op andere gebieden, zoals kleding met retrodesigns en vintage kleding. Met dit soort behang ga je jaren terug in de tijd, maar met kleine moderne twists voelt het nooit ouderwets. Daarom is dit behang ideaal voor iedereen in de 21ste eeuw die gecharmeerd is van vroeger.

Eijffinger behang Cozumel
Blog: de behangtrends voor herfst en winter 2023 - 2024

Warm behang

Een behangtrend die niet kan ontbreken in de herfst en winter van 2023 is het warme behang. Daarmee bedoelen we uiteraard niet de temperatuur, maar de uitstraling. Vaak is dit behang niet heel uitgesproken als het gaat om prints en patronen  en voeren donkere tinten juist de boventoon. Bruin is een kleur die goed in deze trend past, net als donkere roodtinten. Een wat lichtere kleur die toch warm is, is beige. Je kunt dus verschillende kanten op als je warm behang wil, zolang je maar één ding onthoudt: zorg ervoor dat het behang je in de sfeer brent om onder een dekentje op de bank te genieten van een lekkere mok chocolademelk, want dan weet je dat je het goed hebt gedaan.

BN Walls behang
BN Walls behang

Ook leuk: houten wandpanelen

De laatste behangtrend voor de herfst en winter van 2023 is eigenlijk geen behang, maar toch de moeite waard om te noemen: houten wandpanelen. Deze zorgen voor een charme in je interieur die gewoon behang niet kan evenaren. Het hout heeft een warme uitstraling en omdat het natuurlijk materiaal is, past het perfect in een woning waarin nog veel meer andere natuurlijke materialen staan. Houten wandpanelen hebben daarnaast geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor ze niet alleen stijlvol, maar ook functioneel zijn.

Oake wandpanelen
Oake wandpanelen

Als je graag houten wandpanelen aan je muur wil, zijn de Oake houten wandpanelen wat ons betreft echte aanraders. Deze zijn in verschillende tinten verkrijgbaar en bij de productie wordt rekening gehouden met duurzaamheid. De houten wandpanelen van Oake zijn dan ook niet alleen stijlvol, maar ook een verantwoorde keuze.

Behang volgens de laatste trends bij Decorette

Wil jij graag het meest trendy behang van het moment op je muur hebben? Bij Decorette helpen we je daar graag mee. Niet alleen hebben we een ruim en gevarieerd aanbod aan behang, maar met onze behangservice kunnen we zelfs het ophangen ervan voor je uit handen nemen. En ook als je behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je bij ons terecht. Dus wil je graag het mooiste behang met de beste service? Kom dan langs in één van onze Decorette woonwinkels en we bespreken graag met jou de mogelijkheden!