Dit zijn de interieurtrends voor 2024

Vers van de pers: de nieuwste interieurtrends van 2024. Onze gerenommeerde Decorette-interieurstylisten geven je graag een voorproefje. Van een sereen spa-gevoel tot een robuuste, natuurlijke uitstraling, en van een eclectische explosie van creativiteit tot een ode aan de aarde en haar grondstoffen. Ontdek de nieuwste trends:

Thuiskomen als moment van rust: Retreat

De woonsfeer Retreat straalt rust uit en brengt jouw hectische leven volledig in balans. Het is een ruimte waar je helemaal naar binnen kunt keren, even niet in beweging hoeft te zijn en waar een gevoel van geborgenheid overheerst.

Bij het creëren van Retreat houden we rekening met natuurlijke lichtbronnen en gebruiken we vormen die sculpturaal en vloeiend ogen. Dit resulteert in een tedere en vriendelijke uitstraling. Puffy, zachte materialen nodigen je uit om op de bank neer te ploffen, waardoor je je direct thuisvoelt in deze woonsfeer.

De rust en harmonie komen ook terug in het zachte kleurpalet. Wit, beige en neutrale tinten worden aangevuld met modderbruine en zwarte kleuraccenten. Bovendien zijn texturen van essentieel belang en combineren we verschillende structuren, zoals glad, geribbeld, grof, messing, wolvilt, kalkverf en vergrijsd hout.


Puur natuur: Foresty

Ons aangeboren verlangen om in contact te staan met de natuur maakt haar rol vanzelfsprekend als het gaat om een aangenaam thuisgevoel. In Foresty laten we ons inspireren door de meest pure en eerlijke vormen van de natuur.

Foresty wordt gecreëerd door gebruik te maken van dessins die zijn geïnspireerd op vlekken, scheuren en barsten. In deze industriële look vormen steenachtige materialen zoals travertijn, mineralen, messing en beton de basis, maar het behoudt een intiem gevoel dankzij de duidelijke natuurlijke imprint.

Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit groene tinten, ontleend aan de natuur, en wordt aangevuld
met lichtgrijs en diepzwart. Om de ruwe uitstraling een vleugje stijl mee te geven, gebruiken we luxe
materialen zoals warm messing. We spelen ook met gepolijste, organisch gevormde meubelstukken. Dit creëert contrast en houdt je ogen geboeid.


Aarden in esthetiek: Earthend

Onze aarde herbergt prachtige materialen. In Earthend verkennen we de esthetische waarde van grond, aarde, stenen en klei. Het resultaat is een warm, knus en behaaglijk thuis.

Door een contrast te creëren van aardse materialen met luxe metallics zorgen we ervoor dat deze woonsfeer stijlvol oogt. Verzorgde afwerking, messing details en sculpturale vormen zijn elementen die we gebruiken om de woonstijl een luxere sfeer te geven.

Qua materialen denken we aan gunmetal, beton, licht eiken, natuursteen en klei. Dit maakt het kleurpalet automatisch warm en intiem. Daar voegen we tinten als amber, warm roze, terracotta, brique, chocoladebruin en charcoal aan toe. Warm en classy. Zeker met kalkwit als tegenhanger.


Interieur als expressie van jou: Playground

Playground ontstaat door jezelf te zijn. Het is de weerspiegeling van jouw karakter, jouw herinneringen en je dromen. Thuis zijn in deze woonsfeer voelt direct goed.

In Playground ben je optimaal jezelf. Het interieur is een bonte verzameling van spullen die jouw
persoonlijkheid weerspiegelen. Een explosie van items, dessins en kleuren vormt het karakter van je
interieur. Hierbij hoef je geen rekening te houden met het matchen van kleuren, dessins en vormen.

Het resultaat is een eigenzinnig interieur met een eclectische uitstraling.

In Playground gebruiken we veel oversized items. Hierbij wordt gekozen voor een opvallende basiskleur, zoals vergrijsd lila of lichtblauw. Door dit te combineren met gewaagde kleuraccenten zoals neonroze of rood, wordt het interieur op zichzelf al een kunstwerk.