Vliesbehang

Ben je op zoek naar prachtig vliesbehang? Dan ben je bij Decorette op de juiste plek. Bij ons kun je namelijk terecht voor vliesbehang in verschillende stijlen. Wil je meer weten over onze collectie? Ontdek hier dan meer over vliesbehang!

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat het kan worden aangebracht zonder inlijmen en zonder wachttijd. Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen en heeft vaak een vinyl of papieren toplaag. De onderste laag wordt meestal van een dun glasvlies gemaakt. Vliesbehang is een milieuvriendelijke keuze, omdat het nauwelijks milieuschadelijke stoffen bevat en biologisch afbreekbaar is.

Behang wordt vaak als decoratief element gebruikt. Patroon-vliesbehang is in de meest stijlvolle motieven te verkrijgen. Of het nu een stijlvolle barokprint is in de slaapkamer of een subtiele structuur in de woonkamer. Behangen met snelbehang is een eenvoudige manier om de kamer op te knappen. Het is fijn dat je direct resultaat ziet. Vliesbehang is vooral het overwegen waard om zijn functionele eigenschappen. Hier lees je meer over de voordelen.

Effen vliesbehang

Vliesbehang is perfect als je op zoek bent naar een duurzame basis. De stevige toplaag verdoezelt oneffenheden en werkt kleurverschillen van de ondergrond weg. Na het behangen oogt de muur meteen als nieuw.

Je kunt vliesbehang schilderen. Het vlies dient dan als egale onderlaag. Het absorbeert de kleur, waardoor strepen worden voorkomen. Vliesbehang overschilderen geeft een mooi, gelijkmatig resultaat.

Varieer met kleur

Vliesbehang kun je vaker overschilderen. Door de lange levensduur hoef je het niet snel te vervangen wegens slijtage. Je kunt hier dus jaren mee vooruit. Heb je voor blauw vliesbehang gekozen en wil je mee met de trendkleur van volgend jaar? Het enige dat je nodig hebt is een likje verf.

In ons behangassortiment kun je, naast mooi vliesbehang, ook je hart ophalen als je op zoek bent naar andere soorten ecologisch behang.

Vliesbehang behangen

Het aanbrengen van vliesbehang is geen moeilijke taak, maar expertise is belangrijk. Het behangen moet nauwkeurig worden uitgevoerd, want een foutje zie je direct. Indien gewenst staat onze behangservice altijd klaar om de klus voor je uit te voeren. Onze professionals garanderen het mooiste resultaat.

Vliesbehang kopen in jouw smaak doe je bij Decorette

Vliesbehang met patronen, structuren of kleuren; onze experts kunnen jou helpen zoeken naar het behang van jouw dromen. Wij beschikken over een uitgebreide collectie behang. Onze stylisten maken het plaatje helemaal compleet en delen onze jarenlange expertise graag met jou. Maak een afspraak en bezoek ons in de winkel!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?

In het kort een aantal voordelen van vliesbehang op een rij:

  • Vliesbehang is een vrij sterke behangsoort.
  • Het is snel aan te brengen op je muren.
  • Vliesbehang is overschilderbaar.
  • Het is redelijk makkelijk te verwijderen.
  • Vliesbehang is één van de duurzamere behangsoorten.

Kan ik vliesbehang gebruiken op een oneffen muur?

Vliesbehang is een sterke behangsoort die goed geschikt is voor gebruik op een oneffen muur. Dit behang wordt regelmatig gebruikt om oneffenheden weg te werken, een beetje zoals een stuclaag dat ook doet. De oneffenheden verdwijnen niet, maar ze zitten ook niet meer in de weg.

Wat is het verschil tussen vliesbehang en glasvezelbehang?

Er bestaat soms wat verwarring over de verschillen tussen vliesbehang en glasvezelbehang. Ze hebben zeker eigenschappen gemeen, zoals dat ze eenvoudig aan te brengen zijn. Ook zijn beide soorten behang overschilderbaar en sterk, hoewel glasvezelbehang wel iets sterker is. Glasvezelbehang is ook beter geschikt om oneffen muren te egaliseren, maar heeft wel het nadeel dat het een stuk moeilijker van de muur te verwijderen is dan vliesbehang. Welk soort voor jou het meest geschikt is, hangt dan ook helemaal af van de toepassing die je ervoor in gedachten hebt.

Afspraak maken
Winkels
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Behang is de stijlbepaler in huis. Daarom is het van groot belang dat jij een keuze maakt die prettig voelt. Weet jij nog niet precies wat je zoekt? Bekijk dan eens de inspiratie die wij voor jou hebben verzameld. Genoeg moois om te verdwalen in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels