Ecologisch behang

Met ecologisch behang is een duurzaam huis binnen handbereik. Het is belangrijk om rekening te houden met mens en dier. Hoe dit in elkaar steekt verschilt per merk en zelfs per collectie. In ons assortiment vind je een variatie aan milieuvriendelijk behang, want wij bieden graag een duurzame optie. Bekijk onze collectie online of bezoek een van onze winkels.

Wat is ecologisch behang?

We meten ecologisch behang aan het proces dat in de fabriek plaatsvindt. Hierbij kijken we of het product gemaakt wordt met giftige stoffen en of het wordt gefabriceerd op een milieuverantwoorde manier. Daarnaast vragen we ons af of het behang afbreekbaar is en of er materialen inzitten die schadelijk zijn voor de omgeving. Het behang moet daarnaast ook duurzaam zijn.

Een lange levensduur van een product is van groot belang voor een beter milieu. Je wilt zo lang mogelijk genieten van jouw favoriete muurprint en niet om de haverklap vernieuwen. Duurzaamheid is een onmiskenbaar kenmerk van ecologisch behang. Dit zit in zowel het design als in de kwaliteit. Het is belangrijk dat het ontwerp tijdloos is en niet trend gebonden.

Het FSC-keurmerk voor ecologisch behang

Het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council™) staat vermeld op behangrollen die zijn gemaakt van hout uit een beheerd bos. Behang met het keurmerk is volgens de FSC normen voor het milieu, de sociale omstandigheden en de economie een juiste keuze. Meer hierover weten? Lees hier alles over sustainability.

Behang merken die meedenken

Bij Decorette vind je het merk BN Walls, waar wij als formule trots op zijn. Duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit hebben een belangrijke positie in hun bedrijfsvoering. Daarnaast beschikt dit merk over een FSC-certificering. BN Walls innoveert enorm en streeft naar een verantwoorde manier van fabriceren door bijvoorbeeld waar mogelijk restmaterialen te hergebruiken. Het complete verhaal lees je hier.

Ecologische keuze; vliesbehang

Vliesbehang is de meest milieuvriendelijke keuze. Deze soort bevat nauwelijks milieuschadelijke stoffen. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Vliesbehang is sterk en gaat jarenlang mee, dus ook met de duurzaamheid zit het goed. Dit behang is erg populair. Helaas bestaat 100% natuurlijk en duurzaam behang nog niet. Er zijn altijd stoffen als polyester of chemische bewerkingen nodig om dit behang goed te maken.

Natuurlijk; Natural Wallcoverings

De prachtige collectie Natural Wallcoverings van het merk Eijffinger is gemaakt van plantaardige vezels. Deze wandbekleding wordt gemaakt door ambachtslieden uit het Verre Oosten. De charme van dit behang ligt in de kleinschalige productiemethode en de natuurlijke materialen, die handmatig worden geweven tot behang. Hierdoor is de textuur onregelmatig en heb je een one-of-a-kind wandbekleding aan de muur.

Ecologisch behang kopen bij Decorette

Wij geloven in duurzamer wonen en nemen het milieu serieus. Kies daarom voor een merk als BN Walls, of ga voor tijdloos behang van Arte zodat je lang kunt genieten. Decorette heeft jarenlange ervaring op het gebied van behang en deelt deze graag met je. Jouw ecologisch behang kopen doe je bij Decorette met een goed gevoel. Ontdek de collectie in de webshop of in onze winkels.

Afspraak maken
Winkels
webshop
Decorette effen behang
decorette patroon behang palm beige
Decorette vlies behang
Decorette fotobehang bos
Stijltips, praktische tips & woontrends

 

Behang is de stijlbepaler in huis. Daarom is het van groot belang dat jij een keuze maakt die prettig voelt. Weet jij nog niet precies wat je zoekt? Bekijk dan eens de inspiratie die wij voor jou hebben verzameld. Genoeg moois om te verdwalen in onze inspiratie bibliotheek.

Inspiratie
Portfolio

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Doe de Decorette Stijl Test, meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels