Hoe maak ik een smart home met raamdecoratie van Luxaflex®?

Het hebben van een smart home is tegenwoordig populair. Het gebruiksgemak dat gepaard gaat met zulke systemen maakt dat je je nóg lekkerder voelt in je eigen woning. Vaak wordt deze draadloze bediening gebruikt in combinatie met raamdecoratie, zoals de raamdecoratie van Luxaflex®. Maar hoe krijg je dit handige systeem met elektrische bediening in jouw eigen huis? Lees vooral verder als je dat wilt weten, want in deze blog vertellen we je alles over het maken van een smart home met Luxaflex® raamdecoratie.

Over Luxaflex®

Luxaflex® is al sinds 1951 producent van raamdecoratie. We leerden het merk kennen toen het in 1951 horizontale jaloezieën van aluminium introduceerde in Europa. Deze waren goed ontworpen en erg praktisch, waardoor deze raamdecoratie al snel ontzettend populair werd. Zo populair zelfs dat sommige mensen tegenwoordig nog steeds deze jaloezieën Luxaflex® noemen, zonder zicht te realiseren dat dit eigenlijk een merknaam is en niet de naam van een soort raambekleding.

Tegenwoordig maakt Luxaflex® nog veel meer dan alleen jalozieën. Ook andere soorten raambekleding, zonwering en horren behoren tot het huidige assortiment.

Luxaflex® PowerView Automation

Om de raamdecoratie van Luxaflex® te kunnen gebruiken in een smart home, heb je een speciaal bedieningssysteem nodig: Luxaflex® Powerview® Automation. Powerview® Automation wordt gekoppeld aan je raamdecoratie, wat het mogelijk maakt om deze te bedienen met een afstandbediening, met de Powerview® app of zelfs met je stem. Het systeem kan ook aangesloten worden op onder andere Google Assistant, Apple Homekit of Amazon Alexa.

Je kunt Luxaflex® PowerView® Automation gebruiken voor individuele raamdecoratieproducten of voor allemaal tegelijk. Zo maakt dit handige bedieningssysteem je leven een stukje makkelijker.

Voordelen van een smart home

Het creëren van een smart home met de raamdecoratie van Luxaflex® brengt veel voordelen met zich mee. Een aantal voorbeelden:

  • Gebruiksgemak: waar je vroeger nog al je raamdecoratie handmatig moest bedienen, is dat in een smart home verleden tijd. Met de smart home raamdecoratie van Luxaflex® kun je de bediening doen vanaf de bank, je bed, de tuin of zelfs als je onderweg bent.
  • Veiligheid: raamdecoratie die je met koordjes bedient, kan soms gevaarlijk zijn. Zo kunnen kinderen en huisdieren erin verstrikt raken. Als je raamdecoratie geen koordjes heeft, heb je dit probleem niet. Het ontbreken van koordjes scheelt dus niet alleen een hoop frustratie als ze weer eens in de knoop zitten, maar is ook nog een stuk veiliger.
  • Besparen op energie: het is mogelijk om PowerView® te koppelen aan je slimme thermostaat. Dit geeft je nog meer handige opties. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je slimme raambekleding omhoog of omlaag gaat bij een bepaalde temperatuur, terwijl de verwarming of airco uitgaat. Ramen atten warmte en kou door, waardoor raambekleding een manier is om invloes uit te oefenen op de temperatuur in huis zonder dat je daarvoor energie verbruikt. Dit soort automatische instellingen zijn dan ideaal.

Dit zijn niet eens de enige voordelen die de slimme raamdecoratie van Luxaflex® je biedt, dus er zijn genoeg redenen om het een kans te geven!

Welke Luxaflex® raamdecoratie is geschikt voor een smart home?

PowerView® Automation kan gebruikt worden voor een groot deel van het assortiment raambekleding van Luxaflex®. Zo kun je de Duette® Shades, de Twist® rolgordijnen en de Silhouette® Shades allemaal gebruiken in een smart home. Dit zijn respectievelijk dupligordijnen, rolgordijnen en stoffen jaloezieën, dus alleen al met deze drie producten heb je de keuze uit drie verschillende stijlen.

Het blijft echter niet bij deze drie voorbeelden. Niet alleen deze specifieke soorten raambekleding van Luxaflex® zijn smart, maar ook meer algemene soorten:

  • Gordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Rolgordijnen
  • Jaloezieën

Zoals je ziet, is bijna elke soort raamdecoratie geschikt voor een smart home met het bedieningssysteem van Luxaflex®. Ideaal toch?

Zelf een smart home met Luxaflex® raamdecoratie?

Wil je zelf ook graag profiteren van de voordelen van een smart home met de raamdecoratie van Luxaflex®? Dan ben je bij Decorette aan het juiste adres, want wij zijn een offciële Luxaflex® dealer en ervaren in het installeren van deze bedieningssystemen. Wij kunnen alles voor je Luxaflex® smart home op maat maken, waardoor iedereen van deze slimme raambekleding kan profiteren, welk huis je ook hebt. In onze winkels staan we klaar om je te voorzien van meer informatie of met je in gesprek te gaan over jouw persoonlijke mogelijkheden.

Let op! Je kunt in bijna al onze winkel terecht voor het kopen van Luxaflex® raamdecoratie met uitzondering van: Beilen, Echt,  Enschede, Vught, Hollands Kroon (Anna Paulowna), Nieuw Amsterdam, Oirschot, Bilthoven, Hengelo, Budel