5 raamdecoratietrends voor zomer 2024

Raamdecoratie is een onmisbaar onderdeel van elk interieur. En omdat raamdecoratie er in veel verschillende vormen is, ontkom je er niet aan dat er regelmatig nieuwe trends zijn. Aankomende zomer zal dat niet anders zijn. Wil jij weten wat aankomende zomer helemaal trendy is? Ontdek hier dan 5 trends op het gebied van raamdecoratie voor de zomer van 2024.

1. Rustige en natuurlijke tinten

Eén van de trends op het gebied van raamdecoratie voor aankomende zomeris het gebruik van rustige en natuurlijke tinten. Kleuren als lichtgrijs en beige hebben precies die rustige uitstraling. Dit geldt ook voor blauw. De kleur blauw wordt namelijk geassocieerd met rust, zolang je niet kiest voor een hele felle blauwtint.

Als het gaat om natuurlijke kleuren, kun je denken aan gordijnen in taupe of met een zandkleur. Over het algemeen zijn deze natuurlijke kleuren ook rustig. Zo maak je je interieur niet alleen stijlvol, maar verander je het ook nog in een oase van rust.

2. Natuurlijke materialen

Een andere trend op het gebied van raamdecoratie voor aankomende zomer is het gebruik van natuurlijke materialen. Gordijnen van bijvoorbeeld katoen of linnen passen helemaal in deze trend. Deze zijn gemaakt van natuurlijke vezels, die erg sterk zijn. Daarnaast hebben gordijnen van deze materialen een mooie en sfeervolle uitstraling. Als je liever kiest voor jaloezieën dan voor gordijnen, dan zijn houten jaloezieën of bamboe jaloezieën de beste keuze als je mee wilt gaan met deze trend.. 

3. Inbetween gordijnen

Van de aankomende zomer kun je optimaal genieten met inbetween gordijnen voor je ramen. Inbetween gordijnen zijn lichtdoorlatend, maar zorgen er tegelijktijd wel voor dat mensen minder makkelijk bij je naar binnen kunnen kijken. Dat maakt ze ideaal voor lange zonnige dagen. In je huis krijg je veel van het daglicht nog gewoon binnen, maar je behoudt wel je privacy.

Het voordeel van inbetweens is tegelijkertijd ook het belangrijkste nadeel van deze gordijnen. Omdat ze lichtdoorlatend zijn, zijn ze niet geschikt voor iedere ruimte in huis. In de woonkamer passen ze goed, maar in de slaapkamer zijn ze niet aan te raden. Als je daar inbetweens hebt, zul je als ‘s nachts de zomerzon weer opkomt een hele lichte kamer hebben, waardoor je misschien wakker wordt. Als je deze gordijnsoort in je slaapkamer wil, combineer deze dan met een verduisterende gordijnsoort om toch in een donkere kamer te kunnen slapen.

4. Horren

Ze zijn eigenlijk elke zomer een trend, en in 2024 zal dat niet anders zijn: horren. Dit is raamdecoratie die bij uitstek in de zomer populair is vanwege de praktische voordelen. In de zomer zijn er immers veel vliegen, muggen, wespen, bijen en ander ongedierte dat je huis binnenkomt als je ramen of deuren open hebt, en een hor zorgt er juist voor dat die vervelende beestjes niet binnen kunnen komen.

Horren zijn er in allerlei soorten. Je hebt deurhorren en raamhorren, maar ook horgordijnen. raamhorren zijn er in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het soort raam dat je hebt. Met zo veel opties wordt het vinden van de juiste horren voor jouw woning dan ook een fluitje van een cent.

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft bijna overal een trend. Voor raamdecoratie is dat niet anders. De trend van het gebruik van natuurlijke materialen hangt samen met het streven naar duurzaamheid, maar er is nog meer. Zo wordt er soms ook gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Er bestaan bijvoorbeeld gordijnen gemaakt van gerecyclede flessen of oude spijkerbroeken. Op die manier zorgen we beter voor onze planeet en kies je voor nieuwe raamdecoratie met een beter gevoel.

Decorette helpt je graag met trendy raamdecoratie

Heb je nog nieuwe raamdecoratie nodig en wil je dit doen volgens de laatste trends? Decorette staat altijd voor je klaar, of je nu op zoek bent naar advies over raamdecoratie of als je daadwerkelijk nieuwe raamdecoratie wil aanschaffen. Wij helpen je graag!