5 grote voordelen van dupligordijnen

Misschien heb je al wel eens gehoord van dupligordijnen. Deze soort raamdecoratie is populair en bij Decorette begrijpen we goed waarom. Ze zijn een ontzettend stijlvolle toevoeging aan je interieur, maar dat is niet de enige reden. Wat nog meer? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat zijn dupligordijnen?

Dupligordijnen kun je zien als twee plisségordijnen die aan elkaar zijn vastgemaakt. Daarom worden ze ook wel eens duo-plisségordijnen genoemd. Ook de benaming duettes wordt soms gebruikt. Ze worden verticaal open en dichtgedaan en hebben over de breedte plooien, een kenmerk dat ze delen met gewone plisségordijnen. Wat dupligordijnen zo bijzonder maakt, is dat ze luchtruimte hebben tussen de twee lagen stof.

Naast dat ze mooi staan in een interieur, hebben dupligordijnen een aantal praktische voordelen. Deze voordelen zijn een belangrijk deel van de reden waarom deze soort raamdecoratie zo populair is.

Warmtewerend in de zomer

De dubbele laag plooien van een dupligordijn zorgt ervoor dat in de zomer de warmte minder makkelijk je huis binnenkomt. De hitte van de zon moet door twee lagen stof heen, wat lastiger is dan door slechts één laag. Een bijkomend voordeel van het gebruik van dupligordijnen in de zomer is dat ze ook helpen het felle zonlicht buiten te houden.

Isoleert in de winter

De dubbele laag stof van de dupligordijnen biedt in de winter ook voordeel. Als het buiten erg koud is, kan die kou vaak door de ramen ook een beetje binnen in huis komen. De kou moet met duo-plisségordijnen door twee lagen stof heen, wat extra bescherming biedt. Zowel in de zomer als de winter werken dupigordijnen dus isolerend.

Een betere akoestiek

De dubbele plooien hebben niet alleen een positief effect op de temperatuur in huis. Ze zorgen namelijk ook voor een betere akoestiek in huis. Ze zorgen ervoor dat geluid van buiten minder makkelijk je woning binnenkomt. Ook in dit geval is dat omdat het geluid door twee lagen heen moet in plaats van één. Als je bijvoorbeeld langs een drukke weg woont en je hebt last van dat geluid, bieden duo-plisségordijnen een uitkomst. Zeker als je slaapkamer aan zo’n weg ligt, zijn dupligordijnen fijn om te hebben.

Dupligordijnen passen bij bijna elk raamtype

Het soort ramen dat je hebt, kan invloed hebben op het type raamdecoratie dat erbij past. Niet elke soort raamdecoratie past namelijk even goed bij elk soort raam. Dupligordijnen passen daarentegen bij bijna elk raamtype. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor grote ramen. Je kunt ze op maat laten maken, zodat je zeker weet dat ze het perfecte formaat hebben voor de ramen waarvoor je ze wil gebruiken. Ook voor bijvoorbeeld draai-kiepramen of ronde ramen zijn duo-plisségordijnen goed geschikt.

Dupligordijnen zijn duurzaam

Zoals gezegd hebben duettes een isolerende werking. Dit is één van de redenen waarom deze soort raamdecoratie vaak gezien wordt als duurzaam. Als het niet te warm wordt in je huis heb je minder vaak een airco nodig en als het niet te koud wordt, hoef je minder te stoken. Vaak worden dupligordijnen ook gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast zijn duo-plisségordijnen slijtvast. Hierdoor gaan ze lang mee en hoef je ze niet snel te vervangen. Nog een reden waarom dupligordijnen zo duurzaam zijn.

Wil je dupligordijnen? Decorette staat voor je klaar

Wil jij ook profiteren van de voordelen van dupligordijnen en tegelijkertijd je interieur een frisse, stijlvolle nieuwe look geven? Dan helpen we je daar bij Decorette graag mee. Bij ons kun je je dupligordijnen zelf vormgeven. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die perfect in je woning past. Daarnaast kunnen we ze voor je op maat maken, of je nu grote of kleine ramen hebt. Wil je meer weten? Kom dan langs in één van onze Decorette woonwinkels en we helpen je graag verder!