Decorette 50 jaar

Hiep Hiep Hoera! Een gouden jubileum: daar zijn we enorm trots op. Op deze pagina bundelen we 50 jaar aan vakkennis, delen we 50 jaar aan ervaring en gaan we in op 50 jaar aan woontrends. Daarnaast zijn er gedurende het hele jaar veel leuke acties. Duik met ons terug in de tijd en ontdek een geschiedenis vol woonpracht.

De tijdlijn van Decorette van hoe het begon tot nu

 • Decorette is opgericht op 31 oktober 1972 door verffabrikant AkzoNobel en is van origine een traditionele verfwinkel. Vanaf het eerste moment heeft kleur, stijl en smaak hoog in het vaandel gestaan. Decorette was immers een tegenbeweging op de bouwmarkten en warenhuizen die in de jaren 70 steeds populairder werden. Als speciaalzaak was de woonwinkel vanaf het eerste moment een succes.

 • In 1981 volgden er meerdere winkels. Deze winkels gingen niet alleen verf en behang verkopen maar er kwamen meer producten bij. Door deze ontwikkeling is de naam woonmode ontstaan. Met deze formule zette Decorette een trend.

 • Vanaf 1989 werd Decorette onderdeel van RetailNet. Op dat moment veranderde Decorette ook meteen van soft franchise naar hard franchise. Dit versterkte de formule en dus ook de winkels. Alle winkels konden op elkaar afgestemd worden en dezelfde trends verkopen. Hierdoor werd Decorette snel herkend. 

 • Naast de normale Decorette winkels kwam nu ook de Decorette plus winkel. Er zijn een paar veranderingen in deze winkel. Deze winkel is naast de normale Decorette een stuk groter qua oppervlakte en deze winkel is gaan werken met zelfbedieningssystemen. Het derde verschil was dat de winkel vrijwel het hele assortiment op voorraad kon leveren.

 • Decorette Vollenhove is de eerste shop-in-shop. De shop-in-shop bevindt zich in de Hubo. Deze combinatie van wonen en klussen is erg praktisch. Dit type winkel zorgt ervoor dat je alle renovatie spullen in één keer kan kopen. Al gauw volgen er meerdere shop-in-shops en is het een vast onderdeel van de Decorette formule.

 • In 2020 is de Decorette webshop gelanceerd. De webshop geeft de mogelijkheid om producten die in de winkel verkocht worden nu ook online te bestellen.

 • In 2021 is het eerste Decorette on the road concept gelanceerd. Decorette Lammers (Vorden) is de eerste locatie die geen fysieke woonwinkel meer heeft. Op basis van een afspraak gaat de ondernemer gaat met een bus naar de klant toe met de gewenste stalen en producten. Het beoeken van een showroom is nog steeds mogelijk in overleg. 

 • In 2022 lanceert Decorette het woonatelier concept in Maassluis. In het nieuwe winkelbeeld staat persoonlijk woonadvies nog meer centraal dan voorheen door de combinatie van werkstations en inspiratiekamers.

Gefeliciteerd!

We sluiten dit jaar af met een feestje. Ter ere van ons 50 jarig jubileum hebben onze winkels de afgelopen periode 50 keer een kickback bedrag van € 1000 uitgeloot aan hun vaste klanten. Wij willen iedereen feliciteren die in de prijzen is gevallen en hun interieur hebben kunnen voorzien van een gouden randje.

WINKELS

Winnaar Desso vloerkleed

De vloerkleed win-actie die mogelijk is gemaakt door onze partner Tarkett is gewonnen door Sandra Gnodde! Wij willen je bij deze van harte feliciteren met het prachtige Desso vloerkleed. Heel veel plezier ermee. Wij bedanken onze partner Tarkett voor het beschikbaar stellen van het Desso vloerkleed.

WINKELS
Desso vloerkleed

Video: Decorette bekent kleur

De Decorette formule bestaat dit jaar 50 jaar! Reden voor een feestelijk event in Utrecht met onze Decorette ondernemers en leveranciers. Wij genieten nog even na met deze leuke compilatie video.

Uiteraard vieren we onze verjaardag ook in onze winkels. Kom langs om te ontdekken wat wij voor jou in petto hebben en vier samen met ons 50 jaar Decorette.

Winkels

Volg ons op social media en mis niets rondom ons 50-jarige bestaan. Wij nemen je graag mee op een inspirerende trip down memory lane!

INSTAGRAM
FACEBOOK

Dat we veel moois in de planning hebben voor dit jaar is wel duidelijk. Meld je snel aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en acties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Video: Decorette terug in de tijd

Beeld zegt vaak meer dan woorden. En in dit geval, een commercial uit de jaren 90. Decorette, in een ander jasje maar nog steeds met dezelfde service die je van ons kunt verwachten. Herken je de commercial nog?

Decorette ondernemers aan het woord

Van familiebedrijven tot aan eigenaren uit de begin jaren van Decorette, in de 50 jaar zijn er vele leuke persoonlijke verhalen te vinden. Maak kennis met deze verhalen en ervaringen en ga op een trip down memory lane met ondernemers.
 • Carlo Postma – Eigenaar Decorette Wolvega

  “Onze winkel is één van de oudste Decorettes van Nederland. Mijn grootouders begonnen 60 jaar geleden met een Flexa winkel die na 10 jaar een Decorette werd. Mijn ouders hebben de zaak overgenomen waardoor het Decorette DNA sinds mijn geboorte in mijn bloed zit. Vanaf 2008 begonnen als vennoot en sinds 2011 zwaai ik als derde generatie met succes en veel plezier de scepter in Wolvega!”

 • Saskia Schuijt – Eigenaar Decorette Vught

  “Onze Decorette is een echt familiebedrijf en bestaat zo’n 15 jaar. Mijn schoonvader is in 1972 begonnen met de verkoop van horizontale aluminium jaloezieën uit de kofferbak en vanaf de jaren 80 heeft hij dit volledig opgepakt om dit vanuit een fysieke winkel te doen. Vanaf 1992 werden we Schuyt Woninginrichting en via een informatieochtend zijn wij in aanraking gekomen met de franchiseformule Decorette. We zagen de voordelen hiervan en zo is het Decorette balletje gaan rollen en zijn wij sinds 2006 aangesloten bij de formule. Wij genieten van het contact met klanten, de verschillende woonwensen en de loyale klanten die je weer altijd weten te vinden. We doen dit nog steeds met veel plezier!”

 • Gerard Gabriël – Eigenaar Decorette Eerbeek

  In 1970 opende we de winkel in Eerbeek met verf, behang en aanverwante artikelen. Pas vanaf 1976 werden we een Decorette en opende opa Gabriël de winkel. Daarna kwamen er meerdere verbouwingen en heropeningen. En na vele jaren werd het beloond. In 1995 werd Decorette Gabriël  uitgeroepen tot Decorette van het jaar! Dit viel tegelijk met het 25 jarige jubileum van de winkel. Het volgende jubileum was 40 jaar in 2010. Dit hebben we gevierd met een feestweek. En onder tussen hebben we nu al 51 jaar de winkel in Eerbeek.”

Decorette logo door de jaren heen

De afgelopen 50 jaar heeft niet alleen onze woonwinkel een flinke transformatie doorgemaakt, ons logo is ook regelmatig van look gewisseld. Elk logo past in de tijdsgeest van dat moment. Herken jij de logo’s nog?

Ons jubileumjaar wordt mede mogelijk gemaakt door onze leveranciers en sponsors:

Service en contact

Afspraak maken

Heb je ons nodig?

Contact de winkel in jouw buurt, maak een afspraak aan huis of bel met onze klantenservice.

Laat je inspireren

Meld je aan voor de nieuwsbrief of verdwaal in ons inspiratie-archief.

Woonideeën

Service

Actueel

Nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Decorette

Onze winkels