• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

Spelen met kleurvlakken: zo doe je dat

Spelen met kleurvlakken kan je interieur een enorme bootst geven. Je kunt ze gebruiken om diverse punten van je kamer extra aandacht te geven of wat speelsheid aan te brengen. Kleurvlakken kan je in jouw voordeel laten werken en laat dat nu nét de nieuwste interieurtrend zijn.

kleurvlakken op de muur

Hoe gaat dit in zijn werk?

Door gebruik van kleurvlakken zorg je dat pluspunten van je ruimte naar voren komen. Kleuren trekken automatisch de aandacht. Dus kies deze plekken strategisch zodat jij bepaalt wat eruit springt en wat op de achtergrond blijft.

Schilder bijvoorbeeld een nis in één kleur zodat deze eruit knalt. Of verf een hoek in een leuk kleurtje. Je creëert een apart plekje in huis, perfect als speelhoek voor de kinderen. Zo’n speelse kleurhoek geeft ook nog eens een leuk, grappig en dynamisch effect aan de ruimte.

Bepaal de kleur

Het meest gangbare is om een muur in één kleurvlak te schilderen. Het wordt creatiever wanneer je de muur opdeelt in verschillende kleurvlakken. Hierbij kan je de vlakken op een monotone manier afstemmen zodat het subtiel blijft en niet overschreeuwt. Je kiest dan een kleurpalet van dezelfde tinten. De échte durfal zal gaan voor een pittig color-blocking palet en kiest eigenzinnige kleuren die contrasteren. Dit zal nog meer een wow-effect creëren. De keuze aan verf is reuze, ga lekker los!

TIP: Als je het geheel toch liever subtiel wilt houden kan je kiezen om jezelf te richten op deuren- en deurposten. Hierdoor heb je direct een geschikt vlak te pakken.

Wees creatief!

Het hoeft niet te blijven bij rechthoekige vormen. Denk bijvoorbeeld eens aan een cirkel. Deze geeft een vriendelijk effect aan de ruimte en door de ronde vorm wordt de rechtlijnigheid in een ruimte onderbroken. Dit heeft een positief effect op de sfeer.

Gebruik vlakken in jouw voordeel

Vlakverdeling kan je gebruiken in jouw voordeel. Zo kan je ze optisch inzetten om positieve eigenschappen van jouw ruimte te benadrukken. Zo is er een manier om middels kleurvlakken schilderen het plafond hoger te laten lijken. Dit doe je door een rand van ongeveer 20 centimeter vanaf de rand in dezelfde kleurtint als het plafond te verven. Er ontstaat een strook tussen de muurkleur en het plafond in die optisch verhoogt.

Kortom, kleurvakken op de muur geven jouw interieur een leuk effect! Meer weten of heb je hulp nodig hierbij? Kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies.

 

Gerelateerde berichten

Kan ik helpen?

Van een huis een thuis maken, laat ons hart sneller kloppen. Deze passie delen we graag met je! Met onze woonwinkels is er altijd een Decorette bij jou in de buurt. Kom spontaan langs in één van onze winkels of maak een afspraak.