Badkamer behang

De waterafstotende eigenschappen van badkamer behang maken het mogelijk om jouw badkamer te pimpen met de mooiste patronen. Het biedt mogelijkheden om die saaie ruimte te voorzien van een romantische bloemenzee of luxe dierenhuid. Op deze pagina vind je meer informatie over badkamer behang.

Kies uit ons aanbod vinylbehang voor de badkamer

Wanneer je de badkamer gaat behangen zullen onze experts jou adviseren om te kiezen voor kwalitatieve vinylbehang. Van alle behangsoorten is vinylbehang het meest geschikt om zorgeloos te gebruiken in de badkamer. Dat betekent niet dat je zomaar ieder patroon kunt bestellen om aan de slag te gaan. Een professioneel advies blijft belangrijk omdat er verschillende soorten vinylbehang te koop zijn. Een bezoekje aan onze winkel is voldoende om jou persoonlijk te adviseren en de mogelijkheden te bekijken.

De waterafstotende eigenschappen van vinylbehang

Behang dat in de badkamer verwerkt kan worden moet voldoen aan een aantal eisen. Je wilt immers niet dat het gaat bobbelen of erger; schimmelen. Badkamer behang met goede kwaliteit heeft een waterafstotende werking door de transparante vinyl toplaag. Deze laag zorgt dat waterdruppels niet in het materiaal trekken. De oersterke basis van vinylbehang – een samenstelling van textiel of papier – is ontzettend sterk en zal niet snel loslaten door waterdamp.

Let op: sommige soorten vinylbehang hebben een schuim onderlaag. Deze zijn minder geschikt om te verwerken in de badkamer. Op de verpakking van waterafstotend behang wordt altijd duidelijk aangegeven of deze bestand is tegen vocht. Controleer dit eerst voordat je de verpakking open maakt.

Zo heb je lang plezier van jouw badkamer behang

Hoewel het een feestje is om je badkamer te behangen met een mooi patroon, is het wel belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Behang blijft een delicaat product in combinatie met water. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van jouw droompatroon is het belangrijk om het goed te onderhouden. Na het douchen is het belangrijk om de kamer goed te ventileren en het meeste vocht met een trekker of handdoek van de muur te verwijderen.

Behangen in de badkamer: waar moet je op letten?

Zelf aan de slag gaan met behangen is uiteraard mogelijk. Wel willen wij je wijzen op de speciale omstandigheden waarin je dit gaat doen. Behangen in de badkamer gaat nét even anders. De behangservice staat klaar mocht je onze hulp nodig hebben. Voordat je begint zorg je dat de muur egaal en vochtvrij is. Dit laatste is erg belangrijk omdat het behang anders direct weer loslaat. Vinylbehang is zwaar. Het behangen gaat hierdoor nét wat lastiger dan dat je gewend bent, maar het blijft daarentegen wel lang zitten. Wij adviseren om een speciale lijm te gebruiken.

Badkamer behang kopen doe je bij Decorette

Wil jij badkamer behang kopen? Onze winkel loop je vrijblijvend binnen. Misschien wil je meer weten over behang of wil je jouw badkamer make-over afmaken met prachtige horizontale jaloezieën. In onze winkel vind je genoeg soorten vinylbehang  om je badkamer mee op te pimpen.

Afspraak maken
Winkels