• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

Grijze vitrages

Een grijze vitrage is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en is populair in veel woningen. Vooral wanneer je op zoek bent naar meer privacy zonder volledige duisternis, is een grijze vitrage een uitstekende keuze. Bovendien stralen ze rust en luxe uit. Wil je meer informatie? Ontdek dan snel onze collectie grijze vitrages! 

Grijze vitrages

Waarom kiezen voor een grijze vitrage?

Een grijze vitrage heeft veel weg van een traditioneel gordijn, maar is wel degelijk anders. Waar gordijnen als belangrijke functie hebben om licht buiten te houden, is dat bij grijze vitrages anders. Die zijn namelijk doorschijnend. Ze zijn gemaakt van dunne stoffen die weliswaar het raam bedekken, maar nog wel licht doorlaten. Het grote voordeel van een grijze vitrage is dan ook dat je de inkijk van buiten flink vermindert terwijl de impact op de lichtinval in je huis beperkt blijft. 

De kleur grijs kun je gebruiken in veel verschillende woonstijlen. Deze kleur komt bijvoorbeeld veel terug in een industrieel interieur en een Scandinavisch interieur. Maar ook in zowel de moderne als de retro woonstijl past grijs heel goed. Grijze vitrages zijn dan ook ontzettend veelzijdig en er zijn weinig stijlen waarin ze niet op hun plek zijn. Is grijs toch niet helemaal je kleur? In dat geval hebben we ook zwarte vitrages, die minstens net zo veelzijdig zijn als de grijze. 

Combineer met een traditioneel gordijn 

Grijze vitrages worden vaak gecombineerd met traditionele gordijnen. Veel mensen vinden het namelijk fijn om als ze naar bed gaan de ramen te kunnen bedekken met gordijnen van dichte stoffen. Zeker in de zomer – als het lang licht is – is het fijn om ook verduisterende gordijnen voor de ramen te hebben hangen. Hoewel grijze vitrages veel fijne eigenschappen hebben, zijn ze op zichzelf maar beperkt verduisterend. 

Al je woonwensen bij Decorette 

Een grijze vitrage is een mooie toevoeging aan je huis, maar het is natuurlijk maar een klein deel van je inrichting. Om je woning aan te kleden heb je nog wel iets meer nodig. Daar helpen we je ook graag bij. Wij hebben naast grijze vitrages ook allerlei andere soorten raamdecoratie. Wil je een grijze vitrage combineren met een verduisterend gordijn? Dan zit je bij ons goed. Ook voor andere onderdelen van de inrichting zoals vloeren en behang kun je bij ons terecht. Je huis een frisse nieuwe look geven begint bij Decorette. 

Bekijk ons assortiment

Grijze vitrages kopen?

Als je je woning wil aankleden met mooie grijze vitrages, ben je bij Decorette aan het juiste adres. Wij geven je graag interieuradvies of beantwoorden alle vragen die je voor ons hebt. Daarnaast weten we dat kant-en-klare vitrages kopen moeilijkheden met zich mee kan brengen. Daarom kun je je grijze vitrages bij ons op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je nieuwe raambekleding precies past. Dus wil je grijze vitrages kopen? Kom dan eens langs in één van onze woonwinkels!