• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

Geluidswerende gordijnen

Zoek je geluidswerende gordijnen? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Op deze pagina duiken we dieper in op gordijnen met geluidsisolerende eigenschappen en hoe ze kunnen bijdragen aan een rustige en comfortabele leefomgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden en waar je op moet letten bij het kiezen van geluidswerende gordijnen? Lees dan snel verder en ontdek hoe je jouw huis kunt omtoveren tot een oase van rust en stilte! 

Geluidswerende gordijnen

Echt tot rust komen

Geluidswerende gordijnen worden ook wel geluiddempende gordijnen of geluidsabsorberende gordijnen genoemd. Een geluidswerend gordijn zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden gedempt. Dan heb je ook nog de zogenaamde akoestische gordijnen. Voor deze gordijnen wordt er gebruik gemaakt van stoffen die speciaal ontwikkeld zijn om geluidsgolven op te vangen. Meestal hebben deze gordijnen een akoestisch symbool. 

Over het algemeen geldt voor geluiddempende gordijnen: hoe dikker de stof, hoe beter. Ook de hoeveelheid stof speelt een rol. Zo kun je bij geluidswerende raambekleding het beste kiezen voor gordijnen die van het plafond af helemaal tot aan de vloer hangen. Verder zijn gordijnen met voering een slimme keuze, omdat deze het geluid beter opvangen. Goed om te weten: het aantal plooien vergroot het geluiddempende effect. 

Wat zijn de beste geluidswerende gordijnen? 

Wat de beste geluidswerende gordijnen zijn, hangt helemaal af van het beoogde gebruik. Je kunt geluidswerende gordijnen gebruiken om geluiden binnen je woning te dempen (bijvoorbeeld om je home office af te bakenen) maar geluiddempende gordijnen dempen ook een deel van de geluiden van buiten. 

Geluidswerende gordijnen zijn ideaal als je woonkamer aan een (drukke) straat grenst, maar ook in de slaapkamer is een geluidswerend gordijn een goede optie. Er zijn ook verduisterende en geluidswerende gordijnen, daarmee weet je zeker dat je slaapt als een roos. 

Ons assortiment | Gordijnen geluidswerend 

Bij Decorette kun je terecht voor allerlei geluiddempende gordijnen. Je vindt bij ons velours gordijnen die geluidswerend zijn, maar ook een gordijn van wol behoort tot de mogelijkheden. Ben je op zoek naar geluidswerende gordijnen op maat? Ook dat kan. Onze bevlogen interieurstylisten voorzien je graag van persoonlijk advies en denken graag met je mee. Kom langs in onze winkel, waar je ook meteen al onze stalen kunt zien, en laat je verrassen door ons ruime assortiment geluidswerende gordijnen! 

Stil én stijlvol 

In onze collectie gordijnen slaag je altijd voor een geluidswerend exemplaar dat écht bij je past. Functioneel en mooi gaan in ons assortiment raamdecoratie hand in hand. Naast (geluidswerende) raambekleding hebben wij nog veel meer moois voor jou in petto. In ons woonwinkels vind je namelijk alles voor fijn en stijlvol wonen onder één dak.

Bekijk ons assortiment

Geluidwerende gordijnen kopen?

Je geluidswerende gordijnen (op maat) kopen, doe je met een goed gevoel bij Decorette. Naast eersteklas kwaliteit kun je bij ons rekenen op eersteklas service. Indien gewenst helpen we je ook met het inmeten en ophangen van je nieuwe gordijnen. Zo weet je zeker dat het goed hangt én goed zit. Ervaar het stille gemak van integere service en bekijk onze geluidswerende gordijnen in één van onze winkels of maak een afspraak voor bij jou thuis!