• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

Waarom een tapijt vloer zo fijn is

De voordelen dat tapijt biedt, wegen zwaar in een ruimte. Allereerst verricht het product wonderen voor de uitstraling van een kamer. Met tapijt kies je voor een huiselijke en warme sfeer. Naast deze karakteristieke uitstraling, kleven er meer voordelen aan tapijt.

tapijtvloer voordelen

Voordeel 1: Tapijt als oplossing voor galm

Een zachte vloer komt de akoestiek in een ruimte ten goede. De zachte ondergrond dempt het geluid in plaats van het te weerkaatsten. Hierdoor worden echo’s en hoge geluiden verzacht. Een tapijt vloer kan de oplossing zijn voor geluidsoverlast bij onderburen. In een grote ruimte, bijvoorbeeld in nieuwbouw, is het mogelijk dat je overlast ervaart door galmen. Dit kan het woonplezier behoorlijk verminderen. Ook hiervoor is een zachte vloer dé oplossing.

Voordeel 2: Tapijt werkt isolerend

Los van de uitstraling, wist jij dat tapijt een huis letterlijk warmer maakt? De isolerende werking van een zachte vloer is niet te onderschatten. Zacht materiaal voelt van nature warmer aan dan plavuizen of kunststof. Dat zorgt ervoor dat warmte langer rond blijft hangen en de verwarming al snel een graadje lager kan. De isolerende werking is afhankelijk van het gekozen tapijt en het is van tevoren belangrijk om jouw wensen aan te geven. Hoewel tapijt in alle gevallen warmer is dan laminaat, PVC of vinyl.

Voordeel 3: De invloed van tapijt op astma en allergieën

Je leest het goed. Tapijt heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in huis wat resulteert in een betere basis voor een gezond leven. Tapijt zorgt ervoor dat ronddartelende stofdeeltjes in de lucht tot wel 50% worden gereduceerd. Simpelweg omdat deze stofdeeltjes blijven kleven aan de vloerbekleding. Het opzuigen gaat hierdoor makkelijker. Om deze reden heeft tapijt een gunstig effect op astma of allergie.

Voordeel 4: Ontdek de veelzijdigheid van tapijt

Tapijt vloer is allesbehalve saai en ouderwets. Je kiest zelf welke variant past binnen jouw woonlook. Tapijt is veelzijdig en in ontelbaar stijlen, kleuren, patronen en zelfs diverse materialen toepasbaar. Zo heeft een aaibaar, hoogpolig tapijt een andere uitstraling dan een laagpolig tapijt. Met dit soort kenmerken hou je rekening wanneer je vloerbedekking uitkiest. Gelukkig kunnen onze adviseurs uit onze winkels je bijstaan bij het uitzoeken van jouw ideale zachte tapijt vloer. In ons rijke assortiment vind je al snel een persoonlijk favoriet. Neem contact met ons op en wij helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Kan ik helpen?

Van een huis een thuis maken, laat ons hart sneller kloppen. Deze passie delen we graag met je! Met onze woonwinkels is er altijd een Decorette bij jou in de buurt. Kom spontaan langs in één van onze winkels of maak een afspraak.