Vijf simpele styling tips die magisch werken

Deze vijf simpele styling tips werken magisch omdat ze direct een positief effect hebben op de uitstraling van je interieur. Letterlijk, want twee keer knipperen en het interieur gaat van sober naar sfeervol en van saai naar spannend. En het leuke is dat deze tips super eenvoudig zijn om toe te passen. Kijk en leer van onze stylisten met de styling tips!

Styling tip 1: Contrasteer met stijlen

Een truc om jouw interieur spannender te maken, is door te variëren met verschillende materialen. Dit is exact hoe een interieur stylist kijkt naar een kamer. Stylisten combineren graag uitersten met elkaar. Denk aan een betonlook vloer met een wollig tapijt. Of een ruwe, houten tafel met een glanzende, metallic vaas. Deze combinaties lijken vreemd maar zullen elkaar juist versterken en ondersteunen. Het zorgt ervoor dat er geen overdaad ontstaat in één stijl, waardoor het spannend blijft. Daar is je magie!

Styling tip 2: Kies enkele eye-catchers 


Een focuspunt in de ruimte is erg belangrijk. Hiermee creëer je een rustpunt in huis. Stel je eens voor: een interieur waarin alles schreeuwt om aandacht? Chaos! Van een interieur vol spullen wordt niemand vrolijk. Kies een duidelijk statement en zorg dat de focus slechts naar enkele items gaat. De rest van de spullen moet hierin ondersteunend werken.

Styling tip 3: Ga voor grote meubelen


Dé tip om een ruimte groter te laten lijken is door te kiezen voor grote meubelen. De rest van de kamer wordt hieromheen ingericht. Zeker wanneer je geen zeeën van ruimte hebt, moet je slim inrichten. Ons geheim? Ga voor enkele, grote objecten. Dit betekent dat je keuzes moet maken. Je kunt beter gaan voor één grote kast dan voor drie kleine varianten. Het gebruik van minder meubelen oogt rustiger. Daarnaast moet je zorgen dat er ook voldoende ruimte is om te bewegen.

Styling tip 4: Foto’s en kunst op ooghoogte


Ooit stilgestaan bij de perfecte hoogte voor het ophangen van foto’s en kunst? Er zit meer wiskunde achter dit klusje dan je zou denken. Het beste is om je lijsten op ooghoogte te plaatsen. Dit zorgt voor het aantrekkelijkste beeld. Toch zijn ook hierop een aantal uitzonderingen. Een gallery wall werkt alleen wanneer je verschillende hoogtes kiest.

Styling tip 5: De magie van asymmetrie


Het maken van koppeltjes doet een stylist altijd met ongelijke aantallen. Drie vazen, vijf kussentjes of één koffietafelboek. Niet voor niets is dit een styling regel. Symmetrie oogt misschien wel stijlvol maar geeft ook het gevoel dat je nergens aan mag komen. Asymmetrie voelt direct alsof er wordt geleefd; gezellig en ongedwongen.

Vind je het toch een beetje lastig om zelf aan de slag te gaan met onze styling tips? Decorette heeft diverse diensten om je te helpen. Maak een afspraak of bezoek onze winkel voor meer informatie!