Vloeren en vloerverwarming: alles wat je moet weten

Vloeren en vloerverwarming zijn de ultieme luxe in de wintermaanden. Het is belangrijk om je goed in te lezen over alle mogelijkheden. Om te beginnen zijn niet alle typen vloeren geschikt voor vloerverwarming. Wij vertellen alles wat je moet weten. Hieronder vind je handige informatie over jouw nieuwe aankoop zodat jij een plan kunt trekken dat bij je past.

Wat is de meest geschikte vloer voor vloerverwarming?

Wanneer de wens voor vloerverwarming leidend is in de keuze voor een nieuwe vloer, kies dan voor een PVC vloer. PVC vloeren zijn de beste vloeren voor vloerverwarming. Laat je niet uit het veld slaan als jij toch je oog hebt laten vallen op een andere vloertype. Er zijn genoeg andere mogelijkheden die misschien beter bij jouw en wensen of budget passen.

Is vloerverwarming geschikt voor een laminaat vloer?

Of laminaat vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming hangt voornamelijk af van het soort plank dat jij uitkiest. Er is veel kwaliteitsverschil op de markt. Sommige laminaat vloeren worden speciaal gemaakt voor vloerverwarming. Door alle haken en ogen adviseren wij graag persoonlijk of het laminaat uit jouw dromen geschikt is voor vloerverwarming. Een goede vloerverwarming en het juiste isolatiemateriaal zijn noodzakelijk. Wil jij laminaat kopen? Kom dan langs onze winkel.

Is vloerverwarming mogelijk met een PVC vloer?

Een PVC vloer en vloerverwarming is een gouden combinatie. Het materiaal waarvan PVC vloeren wordt gemaakt is warmtegeleidend. Hierdoor haal je het optimale rendement uit de vloerverwarming. Hierdoor voelt de kamer al snel een paar graden warmer. Fijn voor de energierekening én het milieu! Is vloerverwarming in huis voor jou een must? Ga dan los met prachtige visgraat motieven, een stoere betonlook of kies voor een realistische, houten PVC vloer.

Kan een vinyl vloer met vloerverwarming samen?

In de meeste gevallen raden wij de combinatie af. Vloerverwarming geeft warmte af waardoor vinyl vloeren kunnen uitzetten of krimpen. Ben je toch verliefd geworden op vinyl? Laat je adviseren door de professionals in onze winkels.

Is vloerverwarming duurzaam?

De keuze voor een kwaliteitsvloer in combinatie met de juiste vloerverwarming is duurzaam. Allereerst gaat een vloer van goede kwaliteit lang mee, waardoor dit een duurzaam product is.  Daarnaast zorgt vloerverwarming dat de lucht verspreid wordt opgewarmd. Hierom is er minder energie nodig om de temperatuur in de kamer te verhogen. Dit is goed voor het milieu én de portemonnee!

Heeft vloerverwarming onderhoud nodig?

Vloerverwarming met de juiste vloer heeft bijna geen onderhoud nodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Toch raden wij aan om de vloerverwarming af en toe door een specialist na te laten kijken. Zo weet je zeker dat jouw product optimaal werkt en de energiekosten laag blijven.

 

Je weet nu alles over de juiste vloer en vloerverwarming. Toch raden wij je aan om langs onze winkel te komen voor advies op  maat. We zullen samen het juiste product zoeken dat aansluit bij al jouw wensen. Bij Decorette krijg jij altijd de beste service. Zo komen onze experts de vloer graag leggen. Wij zijn ervan overtuigd dat jij de beste vloer voor vloerverwarming bij ons zult vinden!