• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

De keuze voor pvc dryback of pvc click

Waar moet je opletten als je een keuze maakt tussen een dryback of click pvc vloer? Er zijn diverse verschillen tussen dryback en click. Bedenk wat jouw wensen voor een pvc vloer zijn, aan de hand van jouw wensen kies je de vloer de geschikt is voor je woning. In deze blog vertellen we je alles over het product en welke keuze het beste is voor jou. We helpen je bij het vinden van de juiste vloer.

pvc klik of dryback vloer

Wat zijn de verschillen tussen een pvc dryback en pvc click vloer?

Hoewel dryback en click beide gemaakt zijn van pvc zitten er toch enkele verschillen in die bepalen welke het meest geschikt is voor jouw woning. Het grootste verschil tussen deze producten is de manier waarop de vloer wordt gelegd. De dryback wordt geplakt op de geëgaliseerde ondervloer terwijl je een clickvloer los op de grond legt. Het verschil zit hem niet in de kwaliteit van de pvc vloeren, beide zijn ze van goede kwaliteit. Er is dus voor elke woning wel een bijpassende pvc vloer.

Waarom zou je kiezen voor een dryback pvc vloer?

Het product dryback heeft verschillende voordelen. Deze zijn:

  • De vloer kan strak tegen de muur gelegd worden, hierdoor heb je niet per se plinten nodig.
  • De dryback pvc vloer is zeer goed warmte doorlatend. Perfect dus als je al vloerverwarming hebt of hier voor kiest.
  • De vloer wordt verlijmd op de geëgaliseerde ondervloer. De vloer is dun, dus je vloer wordt niet te hoog.
  • Een laatste voordeel is dat er met een dryback vloer geluiddempend is en dus weinig loopgeluid gecreëerd word. Dit komt omdat de vloer direct op de ondervloer legt en hier geen luchtruimte tussen zit.

Waarom zou je kiezen voor een click pvc vloer?

Het product click heeft verschillende voordelen. Deze zijn:

  • De pvc planken hebben een geluid reducerende onderlaag, waardoor buren geen last hebben van contact geluid. Ideaal product voor in bijvoorbeeld een appartement.
  • De vloer hoeft niet helemaal glad te zijn voor een click pvc, deze kan al snel op meerdere vloeren geplaatst worden. Een goede optie voor wat oudere huizen.
  • Ga je verhuizen? Dan is een click pvc vloer gemakkelijk uit je oude woning mee te nemen en weer in de nieuwe woning te plaatsen.
  • Als laatste is een click pvc vloer ook makkelijk zelf te leggen. Dus als je een beetje handig bent leg je de vloer er zelf in.

Nieuw: De Silent Rigid Click pvc vloer

De Silent Rigid Click pvc vloer is de nieuwe generatie onder de pvc click vloeren. Deze click pvc kan je direct over een bestaande basis vloer heen leggen. Dit komt omdat deze vloer van extra hard materiaal is gemaakt. Deze vloer heeft ook nog andere voordelen. Het click systeem is erg gemakkelijk te leggen en is deze click pvc een vloer en ondervloer in één. Er is dus geen ondervloer meer nodig. De nieuwe Silent Rigid click pvc is snel te plaatsen en kan in bijna elke ruimte.

Bij Decorette helpen we je om de juiste pvc vloer te kiezen

Als je de keuze gaat maken voor een pvc vloer kan je het beste naar de voordelen kijken die bij jouw woning passen. Ben jij geïnteresseerd in een pvc vloer? Kom dan naar één van onze Decorette winkels en laat je adviseren door onze specialisten. Zij kijken samen met jou of een dryback of click vloer het beste bij jou past.

Gerelateerde berichten

Kan ik helpen?

Van een huis een thuis maken, laat ons hart sneller kloppen. Deze passie delen we graag met je! Met onze vele woonwinkels is er altijd een Decorette bij jou in de buurt. Kom spontaan langs in één van onze winkels of maak een afspraak.