De nieuwste vloer, de Hongaarse Punt

De Hongaarse punt is het moderne neefje van de visgraat die inmiddels onmiskenbaar populair is in de Nederlandse huiskamers. Dit motief is perfect als je dol bent op een luxe look maar net even wat anders zoekt dan de rest. Denk je aan visgraat? Dan is de minder bekende Hongaarse Punt ook het overwegen waard.

Wat is een Hongaarse Punt?

De Hongaarse Punt is een speciale legechniek die wordt gebruikt voor PVC vloeren. De planken worden in een hoek van 45 tot 60 graden gelegd waardoor er een karakteristiek motief ontstaat. In technische termen heet dit patroon een ‘sergeantstreep’. De Hongaarse punt is een mooi alternatief voor de welbekende visgraat.

Wat is het verschil tussen een Hongaarse Punt en visgraat vloer?

De Hongaarse Punt deelt een aantal visuele kenmerken met zijn visgraat neefje. Wie goed oplet ziet wel degelijk een verschil in uiterlijk. Waar in een visgraat motief de planken elkaar speels overlappen, liggen ze bij een Hongaarse Punt strak tegen elkaar aan. Het verschil zit hem dus voornamelijk in de legtechniek en in de uitstraling. In de afbeeldingen hieronder is het verschil duidelijk zichtbaar. Als je interesse hebt kan je in onze winkel stalen komen bekijken. Je kunt zo binnenwandelen maar voor uitgebreid advies is een afspraak maken handig.

Hongaarse Punt motief

Visgraat motief

De uitstraling van een Hongaarse Punt

Een Hongaarse Punt adviseren we wanneer je naar een rustige en klassieke vloer zoekt. Deze legtechniek zorgt voor een luxe uitstraling. Het motief heeft dezelfde kenmerken als visgraat. Beide zijn in de Gouden Eeuw ontstaan en werden gekozen door de aller rijkste. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen oud herenhuis te bezitten om je de luxe van deze vloeren te kunnen veroorloven. Een vloer is maatwerk en daarom maken wij graag een vrijblijvende offerte voor je op.

Een Hongaarse Punt vloer kopen

Het Decorette assortiment bestaat uit goede kwaliteit vloeren. Je vindt bij ons de meest duurzame producten. Ook voor een Hongaarse Punt vloer kan je bij ons terecht voor een vrijblijvend advies. Over het leggen hoef je niet na te denken. Met onze legservice zorgen we dat deze op een professionele manier wordt gemonteerd. Jij hoeft alleen maar thuis te komen!


Afspraak maken
Winkels