Maak de keuze en kies voor rolluiken

Ben je opzoek naar een buitenzonwering product en twijfel je nog of je zou kiezen voor rolluiken? Een rolluik kan voor meerdere redenen de juiste optie zijn, zoals de isolerende als de zonwerende werking. Ontdek de voor- en nadelen in deze blog.

Wat zijn rolluiken?

Een rolluik behoort tot de categorie buitenzonwering. Het product bestaat uit verticale panelen die omhoog en omlaag bediend kunnen worden. De rolluiken zijn op maat te maken dus ook voor jouw raam is er een passend rolluik. Uiteraard is er nog de keuze aan verschillende kleuren en de bedieningen. Dus voor elk interieur is er een rolluik naar wens.

Voor iedereen een passende bediening

Het rolluik kan met de hand of elektrisch bediend worden. Heb je liever een handbediening, dan kan dat ook. Dit gaat door middel van een stevige band en bandwinders of een slingertang. Maar de elektrische bediening blijft natuurlijk de gemakkelijke manier, en is mogelijk in diverse opties. Populair is tegenwoordig bediening via een app op je telefoon of tablet. Hiermee kan het product op afstand bediend worden. Liever zonder app? Het kan natuurlijk ook gewoon met een afstandbiening of schakelaar. 

Voordelen van een rolluik

De voordelen van een rolluik zijn er meer als de nadelen. We zetten ze onder elkaar voor je.

  • Doordat een rolluik in het kozijn gemonteerd wordt heeft het een goede verduisterende functie, zelfs beter als gordijnen. Op deze manier kan je optimaal genieten van een goede nachtrust. Dus ook met het ochtend zonnetje blijft jouw kamer donker.                                                               – 
  • Als een rolluik gesloten is dan kan er geen zonnestraaltje naar binnen glippen. Daardoor houd het rolluik met warm weer de warmte goed buiten. In de zomer is dit product daaromeen goede optie als zonwering.
  • Niet alleen zomers heb je wat aan een rolluik, maar ook in de winter. In de winter zorgt het rolluik er juist voor dat de warmte binnen blijft en heeft het een isolerende functie. Het product zorgt er dus voor dat je slaapkamer warm blijft en de kou buiten blijft.
  • Een groot voordeel aan een rolluik is dat je de inbrekers beter op afstand houd. Het product maakt het lastiger voor inbrekers om bij een raam te komen. Want een rolluik sluit je raamvenster haarfijn af. 

Nadelen van een rolluik

Toch zijn er twee nadelen. We vertellen hier wat de nadelen van een rolluik zijn.

  • Een rolluik blijft je altijd zien doordat het een robuust product is. Wel kan je ervoor kiezen om overal rolluiken te plaatsen en een kleur te kiezen wat bij jouw huis past. Op deze manier heeft je huis wel een strakke uitstraling en blijft het één geheel.
  • Met een rolluik valt niet te spelen, dicht is dicht. Dus als je binnen zit is je zicht naar buiten helemaal weg. Als het rolluik dicht is komt er ook geen licht naar binnen. Met mooi weer echter wordt je huis donker en kan je binnen niet van het zonnetje genieten.

Ontdek meer informatie over rolluiken bij Decorette

Rolluiken hebben dus veel voordelen. Voor elk seizoen is een rolluik handig en heeft het een voordeel. Wil je meer informatie? Kom dan naar de dichtbijzijnde Decorette en laat je adviseren door onze specialisten.