• Gratis persoonlijk advies
  • 50+ winkels
  • Van interieurontwerp tot realisatie

Hierdoor kies jij voor inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen, misschien heb je er al eens van gehoord. En zelfs als de naam je niets zegt, weten we zeker dat je ze al eens gezien hebt. Omdat deze soort raamdecoratie niet alleen praktisch is, maar ook nog eens het interieur een upgrade geeft, zijn inbetween gordijnen namelijk al in veel woningen te vinden. Maar wat zijn inbetweens eigenlijk en wat zijn dan die voordelen die ze zo populair maakt? Dat vertellen we je in deze blog.

inbetween gordijnen

Wat is een inbetween gordijn

Inbetween gordijnen zijn gordijnen die zorgen voor meer privacy, terwijl je nog wel lichtinval behoudt. Inbetweens zijn namelijk gemaakt van een deels transparante stof, waardoor je kunt profiteren van veel van de voordelen die gordijnen bieden, maar dan zonder dat je meteen in het donker zit. Inbetween gordijnen zijn daardoor ook overdag te gebruiken. Wel zijn ze minder geschikt voor de slaapkamer als je daarnaast niet ook nog verduisterende gordijnen hebt, aangezien veel mensen beter slapen in een donkere kamer.

Het verschil tussen inbetweens en vitrages

Inbetweens en vitrages hebben gemeen dat ze geen verduisterende gordijnsoorten zijn. Beide zijn gemaakt van transparante stoffen die zorgen voor meer privacy terwijl er nog wel licht binnenkomt. Het verschil tussen inbetweens en vitrages zit hem vooral in de mate van transparantie. Vitrages zijn vaak gemaakt van een wat dunnere stof dan inbetween gordijnen, waardoor ze transparanter zijn. Het voordeel van inbetweens ten opzichte van vitrages is dan ook een grotere privacy, maar daar staat tegenover dat je iets minder goed naar buiten kunt kijken.

inbetween gordijnen
inbetween gordijnen
inbetween gordijnen
inbetween gordijnen
inbetween gordijnen
inbetween gordijnen

De voordelen van inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen hebben verschillende voordelen, die we hier voor je op een rij zetten:

  • Meer privacy: als je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont, kan het heel vervelend zijn als langskomende mensen steeds bij je naar binnen kijken. Er zijn verschillende manieren om dit tegen te gaan, waarvan inbetween gordijnen een effectief voorbeeld zijn. Je kunt ze voor je volledige raam hangen en zijn minder transparant dan vitrages, wat gelijk staat aan minder inkijk.
  • Stijlvol: inbetween gordijnen zijn niet alleen praktisch, maar vormen ook echt een wezenlijk onderdeel van je interieur. Daarom is het goed dat ze stijlvol en elegant zijn. Niet alleen zorgt de deels transprante stof voor een unieke look, maar inbetweens zijn ook nog eens in allerlei verschillende stijlen verkrijgbaar. Hoe je interieur er ook uitziet, de kans is ontzettend groot dat er bijpassende inbetween gordijnen voor te vinden zijn.
  • Isolerende eigenschappen: hoewel het effect minder groot is dan bij gordijnen van dikkere stoffen, hebben ook inbetween gordijnen isolerende eigenschappen. De felle zomerzon komt minder sterk binnen, waardoor er ook een deel van de warmte tegengehouden wordt. In de winter wordt juist kou die van buiten door de ramen kan komen tot op zekere hoogte geweerd. In elk seizoen maken inbetweens je woning dus iets comfortabeler. Bijkomend voordeel: je bespaart kosten op energie die je anders had gebruikt voor de verwarming of een airco of ventilator.
  • Onderhoudsvriendelijk: inbetween gordijnen zijn goed te onderhouden. Je kunt ze bijvoorbeeld in de wasmachine stoppen om ervoor te zorgen dat ze er zo mooi mogeijk uit blijven zien. Als je dit wil doen, is het wel altijd belangrijk om goed te letten op de wasvoorschriften om je inbetweens niet te beschadigen of te laten krimpen.

Genoeg redenen om te kiezen voor inbetween gordijnen dus!

Voor elk interieur een passend inbetween gordijn

Inbetween gordijnen zijn er in allerlei stijlen. Vaak wordt gekozen voor een effen uitvoering. Zo kun je met een zwart inbetween gordijn eigenlijk nooit verkeerd gaan, omdat die kleur stijlvol is én in bijna ieder interieur wel past. Ook witte inbetweens zijn net kameleons: ze staan mooi in bijna elke interieurstijl, licht of donker, modern of klassiek. En daarnaast zijn andere kleuren beschikbaar, zowel rustige als meer opvallende.

Als je met je raambekleding een statement wil maken, zijn inbetween gordijnen met motief een goede optie. Deze zijn er in allerlei varianten, zoals een bloemenmotief, een grafische print of juist een subtiel motief. Met inbetweens met motief kun je dus alle klanten op.

Bij Decorette helpen we je graag!

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag inbetween gordijnen in jouw eigen woning? Dan staan we bij Decorette voor je klaar. Wij hebben inbetweens in allerlei maten en stijlen, zodat er voor iedereen een ideaal inbetween gordijn te vinden is. We maken ze ook graag voor je op maat, zodat je er zeker van bent dat de afmetingen precies kloppen met jouw raampartij. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan vooral eens langs in één van onze tientallen Decorette-winkels en we gaan graag met je in gesprek!

Gerelateerde berichten

Kan ik helpen?

Van een huis een thuis maken, laat ons hart sneller kloppen. Deze passie delen we graag met je! Met onze vele woonwinkels is er altijd een Decorette bij jou in de buurt. Kom spontaan langs in één van onze winkels of maak een afspraak.