Dit zijn de raamdecoratie trends voor 2021

In de wereld van raamdecoratie ontdekken we regelmatig nieuwe trends. Raamdecoratie is één van die producten in huis waar je jarenlang van wilt genieten. Des te meer reden om een product te kopen die past binnen jouw woonstijl en oog te houden op de nieuwste trends. Want mooie, tijdloze zonwering geeft een ware upgrade aan jouw interieur.

Trend #1: Beken kleur 

Voor het interieur worden steeds vaker opvallende keuzes gemaakt. Het sobere wit en basic wordt vervangen door sprekende kleuren. Ook in raamdecoratie worden kleuren weer vaker uitgekozen. Een mooi plissé gordijn in een felle kleur is een prachtige omlijsting voor jouw uitzicht. Je benadrukt hiermee de belangrijkste lichtbron in huis; jouw ramen.
Belangrijke kleuren voor 2021 vind je vooral in de warme hoek. We zien dat deze steeds populairder worden omdat deze tinten de behoefte aan een sfeervol huis vervullen. Ga voor aardetinten, oker, geel of koraal tinten. Het grote voordeel is dat canyon kleuren mooi aansluiten bij allerlei soorten houten vloeren. Natuurlijke, warme kleuren zijn hot!

Trend #2: Omarm de natuur

We omarmen steeds meer de natuur in het interieur. Het is ontzettend leuk om met raamdecoratie hierop in te spelen. Dit kan subtiel door te kiezen voor houten jaloezieën met grove, realistische (hout) structuur of maak een statement door te gaan voor vouwgordijnen met palmbladeren. Raamdecoratie blijft een klassiek product en een natuurlijk element geeft een stoerdere look. In gordijnen kiezen we steeds vaker voor stoffen met gemêleerde texturen. Ruwe imperfecties zijn kenmerken die we ook in de natuur terugzien. Het omarmen van de natuur zit hem niet alleen in de uitstraling van het product. In onze Decorette collectie vind je rolgordijnen, gemaakt van gerecyclede petflessen. Duurzame gordijnen die naast hun natuurlijke uitstraling ook goed zijn voor mens en dier.

Trend #3: Modern is altijd goed

Je hebt altijd die éne uitzondering die kiest voor een expressieve uitspatting, maar het gros kiest toch voor een bescheiden raamopslag. Horizontale Jaloezieën, lamellen of stijlvolle vlinder jaloezieën geven je ruimte direct een strakke, moderne look. Hierbij spelen gemak en praktische elementen een grote rol. Er is niets mis met een veilige optie maar een belangrijke eis is wel dat de raamdecoratie über strak moet zijn. De details worden tot in de puntjes verzorgt en in onderdelen uitgezocht. Wanneer je gaat voor een minimalisme look moet het grote aanblik perfect zijn. De kracht van eenvoud is een belangrijke trend.

Trend #4: Maatwerk

Het is erg belangrijk dat raamdecoratie van A tot Z wordt samengesteld op jouw woonwensen. Zo hebben we overdag andere behoefte dan in de avond. Duo rolgordijnen zijn gemaakt om zowel in de ochtend als avond te voldoen aan jouw woonwensen. Zo bepaal je zelf in welke mood je bent. Ben je op zoek naar raamdecoratie die te besturen is zoals elektrische gordijnen? Ook dit is mogelijk met een domotica-systeem. Daarnaast is raamdecoratie een product dat moet aansluiten op het raam. Vanzelfsprekend; maar het moet wel goed ingemeten en geplaatst worden. Wij geven professioneel advies en laten het op maat maken. Maak een afspraak om loop gewoon eens binnen!