Drie nieuwe woontrends voor 2022

De drie woontrends voor 2022 kenmerken zich door een nostalgische knipoog. We gaan weer even terug in de tijd. Denk aan de comeback van meubelen en patronen uit de jaren 70. Daarnaast zien we ook dat de natuur een belangrijke rol speelt in het interieur anno nu. In deze blog lees je meer over de verschillende trends.

Verschillende Interieurtrends

De drie interieurstijlen die we in dit artikel benoemen gaan we veel terug zien. We noemen deze interieurtrends Japandi, Burnt Orange & Blue en Grandmillenial Style. De drie woonstijlen verschillen van uitstaling maar hebben wel wat gemeen: de toevoegingen van de natuur en producten van vroeger. Wij laten je kennismaken met deze woontrends.


Japandi

Japandi is een combinatie van Scandinavisch design en een Japanse stijl. Deze combinatie zorgt voor een warme noch minimalistische uistraling. In deze woonstijl zijn lichte en natuurlijke kleuren de basis. In combinatie met natuurlijke materialen als wol, hout en linnen vormt het zich tot een rustig interieur.


Burnt Orange & Blue

In deze woonstijl gaat het voornamelijk om de contrasterende kleuren oranje en blauw. Door deze tegenstelling in kleur blijft de interieurstijl interessant. In deze woontrend wordt gekozen voor diverse materialen. Denk aan leer en hout. Op deze manier blijft deze woonstijl speels.


Grandmillennial Stijl

In de woonstijl Grandmillennial zien we een combinatie van retro en vintage. Denk hierbij aan verschillenden patronen uit de jaren 70 die terugkomen in het behang op de muur maar ook in gordijnstoffen. En weet je nog die oude antieke kastjes van hout? Die gaan we ook weer terug zien! De ouderwetse stijl van je grootmoeder in een nieuw jasje.


Ontdek deze interieurtrends bij Decorette 

We gaan dit jaar veel verschillende type interieurs zien. Dit kan gaan van Japandi met een basic look tot de Grandmillennial Stijl met veel kleur. Bij Decorette vind je alle producten om ook te kiezen voor deze stijlen. Is je interesse gewekt? Kom dan een kijkje nemen in één van onze Decorette winkels, maak kennis met deze trends in onze nieuwe pilotwinkel in Maassluis of maak een afspraak. Onze designers helpen je graag!