Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer is een vak apart. Een goede nachtrust is erg belangrijk en hierin speelt ons interieur een bepalende rol. Met deze simpele slaapkamer tips maak je de slaapkamer gezellig en optimaliseer je de kamer zodat jij beter slaapt. Een kleine moeite voor een goed humeur.

Tip #1: Ga voor sereniteit in kleur

Wanneer je slaap wilt bevorderen is een rustig kleurenpalet noodzakelijk. In de slaapkamer is het beter om felle kleurtinten achterwege te laten. Dit komt omdat rood- en geeltinten de hersenen activeren. Zo erg zelfs dat ze in sommige gevallen stress kunnen verergeren. Je snapt dat het niet optimaal werkt als je wordt blootgesteld aan deze kleuren voor het slapengaan. Het tegenovergestelde gebeurt bij het gebruik van groen- en blauwtonen. Deze zorgen juist voor rust en kalmte in je hoofd.

Tip: Ben je toch verliefd op een kleur? Kies dan voor details en kleine oppervlakten.

Tip #2: de juiste lichtimpact

Een lichtplan maken voor de slaapkamer is een uitdaging an sich. Overdag willen we een lichte kamer maar ’s nachts moet het donker zijn. Om deze reden is de juiste raamdecoratie noodzakelijk. In dit geval kan je gaan voor verduisterende gordijnen. Deze stoffen laten geen licht door en zorgen voor complete verduistering waardoor je heerlijk slaapt. Hiermee heb je de perfecte slaapkamer styling.

Tip #3: voeg texturen en structuren toe

Schoon beddengoed wordt door veel mensen erkend als geluksmoment. Dit heeft te maken met de frisse geur. In een schoon bed slaap je lekkerder. Maar wist je dat de textuur van je beddengoed ook invloed heeft op je nachtrust? Denk aan zijden, zachte lakens en een grof gebreid sprei. Door de verschillende texturen – die anders aanvoelen – wordt ons brein gestimuleerd.

Tip #4: natuur & planten

Planten in je slaapkamer hebben een positief effect op jouw nachtrust. Klinkt gek? Planten zijn niet alleen perfect voor esthetiek. We kopen ze ook omdat ze voor zuurstof zorgen en de lucht in huis filteren. Vooral in de slaapkamer is dit prettig. Daarnaast worden we letterlijk kalmer van elementen uit de natuur. Deze geven ons rust. Gebruik hout, sisal en riet voor een optimale nachtrust. Een mogelijkheid die je zelf simpel en snel kan toepassen.

Een slaapkamer inrichten heeft veel haken en ogen. Op deze pagina vind je enkele slaapkamer styling tips om zelf aan de slag te gaan. In onze winkels kunnen we je uitgebreider te woord staan. Onze interieur stylisten zijn gespecialiseerd in styling en kunnen jou nog veel meer tips geven. Daarnaast maken we graag een plan op maat. Want elke ruimte benader je op een andere wijze. Kom eens langs onze winkel of maak online een afspraak.