5x voordelen van vloerbedekking in de slaapkamer

Met deze voordelen hoef je niet langer te twijfelen of vloerbedekking in de slaapkamer voor jou de juiste keuze is. Na deze lijst is het zo klaar als een klontje. Dit zijn vijf redenen waarom vloerbedekking de ultieme luxe is in een slaapkamer.

1. Vloerbedekking zorgt voor warme voeten

Het is geen fabel dat vloerbedekking zorgt voor lekker warme voeten. Zachte vloerbekleding houdt namelijk de warmte in een kamer lang vast. Dat maakt opstaan in de winter een stuk minder vervelend en biedt veel comfort tijdens het slapen én opstaan.

Onze woonexperts raden aan om te kiezen voor zachte vloerbedekking wanneer jij graag een beetje luxe in de slaapkamer wilt brengen. Naast warme voeten biedt vloerbedekking in de slaapkamer nog meer voordelen.

2. In een slaapkamer met vloerbedekking kan de verwarming lager

Vloerbedekking in de slaapkamer is een uitkomst wanneer een ruimte snel koud aanvoelt. Volgens onze woonexperts is de isolerende werking van vloerbedekking uitstekend. Mogelijk kun je zelfs de thermostaat een tikkeltje lager zetten om energie te besparen. Sommige soorten vloerbedekking kunnen er zelfs voor zorgen dat de kamer 1 tot 2 graden warmer is dan standaard. Uiteraard is dit afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal van jouw vloerbedekking. Laat je adviseren door onze experts als je hierover vragen hebt en alles uit jouw nieuwe vloer wilt halen.

3. Een fluisterende vloer

Nooit meer wakker worden als je partner uit bed stapt en jij nog even lekker kunt blijven liggen. Vloerbedekking doet veel goeds voor je nachtrust. Door het zachte materiaal worden leefgeluiden maximaal gedempt. Als je de juiste keuzes maakt voor de inrichting van je slaapkamer zal dit positief uitpakken voor jouw slaapbeleving.

Onze interieurdesigners kunnen jou hierover adviseren in een persoonlijke woondate. Geheel vrijblijvend. Kortom: kies voor vloerbedekking om het geluidsniveau in de slaapkamer te beperken. Nooit meer last van krakende planken of hinderende voetstappen. Een groot pluspunt is ten opzichte van laminaat of andere vloeren.

4. Een allergie en vloerbedekking in de slaapkamer

Is vloerbedekking in de slaapkamer geschikt wanneer je een allergie hebt? Het antwoord is ja. In onze winkel vind je diverse soorten vloerbedekking die geschikt zijn voor personen met een allergie. Het beeld dat zachte vloeren en allergieën niet samengaan is een opvatting die al lang achterhaalt is.

Juist door het aantrekken van stof zorgt je vloerbedekking voor een vermindering van stofdeeltjes in de lucht. Dit kan voordelen hebben voor iemand met allergie. Het is wel een aankoop waarover je je goed moet laten adviseren door een expert. Zij kunnen jou de producten laten zien die hiervoor zijn ontwikkeld en geschikt zijn voor jouw slaapkamer. Zoals de Airmaster collectie van Desso. Wij zijn specialist. De dichtstbijzijnde winkel vind je hier.

5. Een assortiment vol verassingen

Voor de twijfelkont: vloerbedekking in de slaapkamer heeft veel positieve effecten. Kom gerust een keer langs om ons assortiment te bekijken. Van kleuren als beige, bruin of donker gekleurd, van hoogpolig tapijt tot laagpolig tapijt. Maar ook PVC vloeren zijn bij ons te koop. Laat je verassen door een trendy assortiment en bepaal zelf of vloerbedekking in de slaapkamer de beste optie is voor jou.

Afspraak maken
Winkels