Kies je tapijt!

Een vloerkleed kan wonderen verrichten in je huis. Zo creëert een karpet samenhang binnen je zithoek, wordt een saai interieur een stuk extraverter en ontstaat er een huiselijke sfeer. Dat er zoveel verschillende karpetten op de markt maakt het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom geven wij enkele tips zodat je met het perfecte vloerkleed thuis komt!

Beslis eerst wat voor stijl er bij jou en je interieur past. Ga je voor een traditioneel karpet uit de oude doos of kies je iets moderns? Ga je voor een tikkeltje rebels of speel je liever op safe? Wil je kleur, of ga je voor neutraliteit. Zacht, huiselijk hoogpolig of speelse hoogteverschillen? Vintage of oosters? Voor alle wensen zijn er opties, kies hetgeen wat het dichtst bij je smaak ligt.

Het materiaal is ook van grote invloed op de uitstraling van het kleed. Natuurlijke materialen zorgen voor een rustieke sfeer in je huiskamer. Denk aan sisal, katoen maar ook wol. Laat je altijd goed informeren over het onderhoud. Synthetische vloerkleden zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Ze zijn praktisch en makkelijk in gebruik.

Wanneer je een karpet hebt gevonden die aan je eisen voldoet let dan op de maatvoering. Met een vloerkleed kun je de vorm van een kamer benadrukken. Kijk dus goed naar de vorm van de ruimte voordat je een keuze maakt. Is het formaat niet helemaal goed, laat hem dan op maat maken.


Oosterse patronen

Oosterse karpetten geven een etnische touch aan je interieur. Speelse patronen en kleuren zorgen voor vrolijkheid.


Vintage look

Vintage karpetten hebben een rauw en traditioneel randje en zijn hierdoor echte blikvangers in je interieur. Gebruik ze dan ook als hoogtepunt en creëer je zithoek eromheen.


Traditionele tapijten

Traditionele karpetten kenmerken zich door patroon en kleurgebruik. Oubollig hoeft dit zeker niet te zijn want wanneer je het combineert met moderne meubelen is het juist heel trendy.


Hoogpolig

Een hoogpolig karpet zorgt voor warmte, huiselijkheid en creëert een intieme sfeer. Daarnaast voelt het heerlijk zacht aan wanneer je met je blote voeten erover heen loopt.


Natuurlijke materialen

Natuurlijk materialen als sisal zorgen voor een authentiek gevoel, een gevoel van rust, en laten je thuis komen op een intieme plek.


Een geslaagde aankoop hoeft niet altijd opvallend te zijn. Veel mensen kiezen voor een neutraal vloerkleed. Door de materiaalkeuze creëer je toch een warme feeling, en een intieme uitstraling.