Flirten met licht

Raamdecoratie op maat: er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de perfecte raamdecoratie samen te stellen. Hierin laten we ons vooral leiden door esthetiek. Wat vinden we mooi en wat past bij onze woonstijl. Maar heb je wel eens nagedacht over wat de raamdecoratie doet voor het lichtinval? Dit is minstens zo belangrijk voor een sfeervolle woonbeleving. We geven je wat tips.

Bij Decorette Vorden hebben we een brede collectie raamdecoratie met een grote diversiteit aan producten. Bij elk soort raamdecoratie geldt: ze doen iets anders voor het lichtinval en de uitstraling van de ruimte. Ontdek samen met een Decorette adviseur welke variant het beste bij jouw woonwensen aansluit.


Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen hebben een unieke uitstraling. Dit komt door de horizontale banen die veel voordelen hebben voor je kamer. Horizontale banen zorgen ervoor dat het raam optisch breder is de ruimte groter oogt. De banen wisselen transparante en niet-transparante stoffen af. Dit resulteert in een unieke doorkijk met intiem lichtinval. Het volle zonlicht wordt gedempt en zorgt voor een sfeervolle lichtinval. Bij (duo) rolgordijnen is de stof strak gespannen waardoor het een prachtige basic is voor je raampartijen.

duo rolgordijnen


Rolgordijnen

Traditioneel en duurzaam. Rolgordijnen zijn nog altijd populair en voor iedereen een goede keuze. Er zijn veel mogelijkheden om rolgordijnen een persoonlijke twist te geven. Kies voor leuke kleur in de stofafwerking of ga voor een spannende print. Door toepassing van lichtdoorlatende tot verduisterende stoffen kies je zelf de gewenste lichtintensiteit. Perfect voor de slaapkamer of badkamer.

rolgordijnen


Plissé- en dupli gordijnen

Zoek je een eye-catcher voor je raam? Kies dan voor plissé- of dupli gordijnen. Door de hormonicavouw zijn ze een stijlvolle toevoeging voor iedere woonstijl. Bij deze raamdecoratie kun je afzonderlijk de boven- en onderkant openen. Hierdoor kan je spelen met de hoogte van de gordijnen én de intrede van het buitenlicht. Je beslist dus zelf de mate van privacy, speelsheid van de raamdecoratie en de intensiteit van het licht.

Plissé- en dupli gordijnen


Jaloezieën

Jaloezieën zijn er in veel verschillende soorten. Toch hebben de diverse decoraties wel één ding gemeen: ze bestaan uit verschillende banen die zorgen dat de raampartijen verbreed of verhoogt worden. Dit is afhankelijk van de richting waarop de banen worden geplaatst. Wil je een bredere kamer? Ga voor horizontale jaloezieën of kies voor verticale jaloezieën als je de hoogte wilt accentueren. Het is een tijdloze raamdecoratie die je kiest als kwaliteit en een traditioneel karakter jou aanspreken. Ze zijn enorm sfeervol omdat je zelf de buitenlicht kunt filteren door de lamellen dicht of open te plaatsen.

jaloezieën