5x: zo hou je jouw interieur tijdloos

Ben jij zo iemand die ieder kwartaal een nieuw interieur moet aanschaffen omdat alles weer uit de mode is? Die zich iedere maand een nieuwe woonstijl aanmeet? Dat kan natuurlijk flink in de kosten lopen. Daarom is het belangrijk dat je de basis van je huis tijdloos houdt. Dat betekent; niet teveel ingaan op trends en meubels kopen die járen lang meegaan.

1. Keep it personal!

De grootste fout die je kan maken is tijdloos vertalen naar strak en modern. Het betekent namelijk niet dat een huiskamer saai en onpersoonlijk hoeft te zijn. Integendeel. De meest tijdloze producten zijn de items van je oma, de vintage kast uit de kringloop of de fotolijstjes aan de wand. Het zijn de items die veel waarde hebben voor jezelf. De gordijnen die je kocht toen je voor het eerst op jezelf ging en die je nog steeds mooi vindt. Of de kast die je met horten en stoten hebt weten te bemachtigen op de rommelmarkt.


2. Kies je kleuren bewust

Ga voor kleuren die jij mooi vindt. Zo voorkom je namelijk dat je ieder jaar de muur moet omverven (hoewel dit natuurlijk stiekem ook érg leuk kan zijn). Voor iedereen is deze keuze anders omdat kleuren inspelen op emoties en herinneringen. Iedereen ervaart kleuren anders. Daarom is het verstandig om de meest heftige kleuren te beperken tot de details. De bekleding van een stoel, de plaid op de bank of een touch in je badkamer.


3. Vermijd impulsaankopen

Impulsaankopen zijn vaak kleine dingen die je ziet liggen in de koopjeshoek. Super leuk die items, maar dat ze in afgeprijsd zijn is al vaak geen goed teken. Het betekent namelijk dat ze gedateerd zijn en ze wellicht niet meer zolang trendy zullen zijn. Denk altijd na voordat je impulsief een woonaccessoire koopt. Een gouden regel is vaak ook dat je beter niet kunt zwichten voor een goedkoper alternatief van je favoriete product. Vaak zie je dat het product kwalitatief toch niet zo mooi is als de duurdere variant. Bovendien heb je tijdens het sparen nog wat langer de tijd om erover na te denken.


4. Zorg voor een geheel

Het interieur wordt verbonden door de belangrijke meubelen in je huiskamer. De bank, kasten, tafel en stoelen. Zorg dat deze in één lijn zijn en elkaar versterken. De spullen die je hieraan toevoegt mogen gek, trendy en hip zijn. Deze kan je één keer in de tijd best vervangen en mogen best opvallen.


5. De klassiekers

In het interieur kennen we een aantal klassiekers. Dit zijn items die eigenlijk al tientallen jaren in de woonkamers sieren en daarnaast ook toepasbaar zijn in nieuwe woonstijlen. Het zijn klassiekers waarmee je eigenlijk niet fout kan gaan. De klassiekers zijn vaak wat duurder maar zéker je investering waard. Kies je favorieten!