5 redenen waarom Vintage hét ding is

Vintage meubelen, stoffen of woonaccessoires zien eruit alsof ze al jaren meegaan. Ze stralen nostalgie uit en dat is wat men in een interieur aantrekt. Om je te overtuigen hebben wij 5 redenen op een rij gezet waarom vintage in 2017 nog altijd hét ding is.

Het maakt je huis persoonlijker

We hebben al vaker geroepen dat vintage items je huiskamer persoonlijker maken. Dat komt vooral omdat meubelen uit speciaalzaken tegenwoordig vaak allemaal op elkaar lijken. Door een vintage look&feel wordt de kamer wat minder klinisch. In een kamer mag best geleefd worden. We willen herinneringen zien en die zien we eerder terug in het vintage karpet van oma als in de bijzettafel van de meubelzaak op de hoek.


Het maakt je huis spannender

Contrast maakt je woonkamer een stuk spannender. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat het zoeken naar tegenstrijdigheden in het interieur een spannend effect oplevert. Vintage meubelen in combinatie met een moderne twist is een lust voor het oog!


Nostalgie is key

Mensen voelen zich vaak beter in een omgeving die ze herkennen van vroeger. Denk maar eens aan vroeger, De huiskamer van oma roept vaak fijne herinneringen op. We krijgen hier nostalgische gevoelens van, wat zorgt voor een spontane prikkel.


Vormgeving is vaak anders

Hedendaags design is minimalistisch. Dit komt omdat de Scandinavische woonstijl erg populair is. Gevolg is dat veel producten op elkaar lijken. Deze producten worden vaak vormgegeven zodat ze snel en in massa’s geproduceerd kunnen worden. Van vintage exemplaren is er vaak maar één te verkrijgen die ook nog eens bomvol geschiedenis zit. De ontwerper heeft hart en ziel in dit éne meubelstuk gestoken en dat is er van af te zien; na 10 jaar is deze nog altijd prachtig.


De stukken zijn tijdloos

Bepaalde items kopen we maar 4 á 5 keer in ons leven. We nemen niet ieder jaar nieuwe gordijnen of een nieuwe vloer. Veel meubels raken na een aantal jaar uit stijl. Ze zijn geproduceerd op trends en die raken nu eenmaal uit de mode. Vintage meubels raken nooit uit de mode en zijn daarom best een investering waard!