5 ideeën voor boven de bank

De lege ruimte boven je bank. Iedereen heeft ermee te maken en maar zelden weten mensen wat ze hiermee aan moeten. Vaak is dit het middelpunt van je zithoek, dus essentieel! Hoog tijd dat Decorette Vorden je exclusieve tips geeft voor dit kille, lege stukje muur.

Opvallend behang
We hebben heel veel leuke, verschillende prints in onze collectie. Een opvallend behangetje achter je bank kan de oplossing betekenen voor alle saaie, grijze muren in de wereld. Denk aan een botanische tuin, Scandinavische print, jungle-achtig bladerdek of fotoprint van een prachtig natuurlandschap. Stuk voor stuk oplossingen om je oog te vangen én vast te houden.

Kastje
Dat je bank tegen de muur moet staan is achterhaald. Kies voor een kastje of side table achter je bank. Met de decoratie die je erop zet kan je eindeloos variëren tussen bloemen, schilderijen, een leeslamp of… een spiegel! Ook erg handig voor een glas water wanneer je omhoog zit met je voeten en geen zin hebt om op te staan.

Kunst
Tegenwoordig wordt er niet meer snel gekozen voor kunst, maar wát kan dit tof zijn! Of het nu in de vorm is van een schilderij, typografische quote of een prachtige foto. Kies een uitvoering die bij jouw stijl past. Een schilderij kan zorgen voor wat drama en net een beetje glamour. Soms heb je dit nodig om het interieur te laten sprankelen. Kies je toch liever voor een mooie foto? Dan creëer je extra dimensie en voeg je lading toe in je kamer. Maak keuze tussen een realistische, mooie foto of één met een knipoog. Ga je toch liever voor de quote? Hiermee zorg je voor een Scandinavische en minimalistische look.

Spiegel
Een spiegel boven de bank komen we regelmatig tegen maar je hoeft natuurlijk niet altijd het wiel uit te vinden. Een vierkante of rechthoekige kamer kan speelser worden gemaakt door een ronde spiegel. Omdat deze reflecteert wordt je ruimte ook nog eens groter!

Zithoek
Heb je er wel eens over nagedacht om je bank niet tegen de muur te plaatsen? Je bank in het midden van je kamer plaatsen is een goed idee mits je over een ruimte woonkamer beschikt. Het maakt een zithoek knus én je hebt geen zorgen over die rare lege ruimte boven je bank… win-win situatie dus!