Enorm wonen: tips & tricks voor een groot huis

Veel moderne huizen worden gemaakt met een grote, ruime woonkamer. Dit is prachtig maar het gevaar is dat dit kil en onpersoonlijk kan overkomen. Zeker als je niet goed weet hoe je de kamer het beste kan aankleden. In dit artikel vertellen wij meer over het inrichten van een grote woonkamer.

Ruime woonkamer tips

Stap #1: Kleuren

Kleuren zijn belangrijk in het creëren van sfeer in de kamer. Zo zorgen lichte kleuren voor een ruime kamer, maar kan je met donkere tinten juist een knusse setting creëren. Niet alles hoeft direct donker te zijn; speel ermee! Maak bijvoorbeeld kleurvlakken op de muur.

Tip: warme kleuren maken kleiner en knusser.


Stap #2: Room dividers

Een grote ruimte vraagt soms om een visuele afscheiding. Je zorgt hiermee dat een grote ruimte wordt onderbroken, wat fijn is voor het oog. Een room divider kan je creëren door een tussenschot, transparante gordijnen, glazen wand, een kast of zelfs de plaatsing van je bank.


Stap #3: Creëer eilandjes

Eilandjes creëren doe je om je kamer efficient in te richten. Een tapijt is hierbij het perfecte element om een knusse zithoek te creëren. Bedenk dat de bank niet altijd tegen de muur geplaatst hoeft te worden. Het midden van een ruimte is soms een mooiere plek. Door een tapijt toe te voegen zet je het gedeelte af; je maakt het knusser. Doe hetzelfde met bijvoorbeeld de eethoek en de kantoorhoek.


Stap #4: Knusse elementen

Pas op met teveel kleine woonaccessoires. Toch maak je een huis knusser door gezellige elementen toe te voegen. Onze tip? Ga vooral voor natuurlijke producten. Hout, schapenwol, leer, linnen, veren; het zijn allemaal elementen die zorgen voor een warme en intieme sfeer. Ook verlichting is een mooi voorbeeld hoe je het interieur kunt opfleuren.


Stap #5: Ga voor planten

Planten hebben vele voordelen. Niet alleen zijn planten perfect voor de afstyling van het huis, ze zijn ook goed voor de luchtkwaliteit én zijn geluiddempend. Iets wat een gevaar kan zijn in een grote ruimte is de echo. Door met planten te werken kan je dit ‘probleem’ op een natuurlijke manier aanpakken.