De comeback van tapijt

De zoektocht voor jouw perfecte vloer begint met de vraag: PVC, laminaat of vinyl. En dat is niet het enige dilemma. Welke look kies je? Welke kwaliteit matched jouw budget? En in welke ruimte wordt de vloer gelegd? Om geen valse start te maken, vind je hier meer informatie over de diverse vloerensoorten. Het is namelijk de eerste horde voor een weloverwogen beslissing.

Tapijt zal bij veel mensen niet direct in gedachten opkomen wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe vloer. Dit komt door het imago; tapijt wordt snel vies, oogt gedateerd en is vooral onhandig. Echt niet! Op al deze redenen zijn tegenargumenten te bedenken. Tapijt is prima schoon te houden en vloerbedekking is écht niet minder hygiënisch als harde vloeren.


Warme uitstraling vol luxe en comfort

Tapijt is in ontzettend veel soorten verkrijgbaar. Alleen al het verschil tussen hoogpolig en laagpolig tapijt. Hoogpolig zal extra warmte geven (en voelt heerlijk aan) terwijl laagpolige tapijten strak ogen. Daarnaast zijn er veel stijlen en patronen. Denk aan vintage, natuurlijk of grafisch. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op.


Isolerend & geluiddempend

We hebben het nog niet eens gehad over de andere voordelen van tapijt in huis. Tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat. Stof dwarrelt door ons huis maar blijft vervolgens aan het tapijt kleven. Door dit gegeven wordt het stof makkelijker opgezogen en is je huis makkelijker stofvrij te krijgen.

Tapijt zorgt niet alleen figuurlijk voor meer warmte. Door de isolerende werking bespaar je met tapijt tot 5% meer energie. Tijdens een strenge winterperiode kan dit zelfs oplopen tot 10%. Goed voor de portemonnee!

Heb je last van slechte akoestiek? In grote ruimtes, of in een ruimte met boven-en onderburen kan geluid zorgen voor irritatie. In zo’n geval kan tapijt een uitkomst bieden. Door de zachte vloer wordt geluid niet weerkaatst maar geabsorbeerd. Hoe dikker het tapijt, hoe groter het effect van de geluidsisolatie. Zeg maar gedag tegen die vervelende galm in huis.

Geïnteresseerd? Vind in onze winkel een patroon en stijl die bij jou past.