5x Dit zijn de grootste interieur fabels

Op het gebied van interieur lopen we regelmatig tegen een aantal fabels aan. Laten we een poging doen om de meest bekende fabels aan te halen en deze onwaarheden op het gebied van interieur de wereld uit te helpen.


Fabel #1: “Maak altijd even groepjes”

Veel mensen maken even groepjes van hun woonaccessoires. Je maakt alleen een veel grotere impact als je de regel van drie toepast. Juist oneven groepen worden gezien als spannender. Het haalt de symmetrie weg in huis waardoor het geheel minder saai wordt. Experimenteer met groepen en zorg voor balans in hoogte van je items. Maak het lekker eigen!


Fabel #2: “Ik koop mijn hele meubelset in één keer, dan matcht het lekker.”

Waar je tegenaan loopt als je meubelset letterlijk uit hetzelfde hout gesneden is, is dat het eigenheid mist. Je interieur zal eruit zien als een showroom. Juist om ons huis een persoonlijke noot te geven, moet je persoonlijke keuzes maken. Jouw vintage kast van oma combineren met een salontafel van de meubelzaak.


Fabel #3: “Kunstplantjes zijn prima”

Niet iedereen heeft groene vingers maar kunstplantjes zijn het écht net niet. Met planten probeer je juist leven te creëren in je kamer. Kies je voor kunstplanten zal de nepheid eraf druipen. Dit wil je juist voorkomen. Echte planten zullen meer impact maken en tegenwoordig zijn er hele hippe soorten, die amper onderhoud nodig hebben!


Fabel #4: “Parket vloeren hebben meer uitstraling dan vinyl of laminaat.”

Deze fabel komt nog van oudsher. Vroeger was dit inderdaad zo maar tegenwoordig kan je laminaat bijna niet meer van echt onderscheiden. De realistische structuren zijn zo natuurgetrouw dat je zou zweren dat het uit de natuur komt.


Fabel #5: “Zwart is een hele ongeschikte kleur voor de woonkamer”

Zwart is een donkere kleur en veel mensen mijden deze tint omdat ze denken dat het moeilijk toe te passen is. Dat hij donker is betekent niet dat de kleur onmogelijk is in huis. Juist als je zwart juist combineert kan het heel chique en elegant overkomen. Schroom deze kleur dus niet.