Flirten met licht

Er zijn ontelbaar mogelijkheden voor de perfecte raamdecoratie. Bij het uitzoeken kijken we eerst naar de visuele eigenschappen. We baseren onze keuze op kleur, materiaal of gevoel. Maar heb je bij het kopen van een raamgordijn wel eens aan lichtinval gedacht? Dit is essentieel voor de uitstraling van je woonkamer en zorgt voor een intense woonbeleving. We geven je wat tips.


Met Plissé of dupli gordijnen blijft het daglicht bij je naar binnen schijnen, maar behoud je toch je privacy. Dit komt omdat je de boven- en onderkant afzonderlijk kunt openen. Kies voor dit gordijn als je houdt van een nette en strakke afwerking. Door de dubbele laag stof bij dupli gordijnen zijn de koorden en koordgaatjes niet zichtbaar. Plissé of dupli gordijnen zijn stijlvol en perfect voor een modern interieur met een vriendelijke touch!

Een jaloezie is de juiste raamdecoratie als je gaat voor een kwalitatief en traditioneel karakter. Jaloezieën zijn er in veel materiaalsoorten. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld prachtig en passen bij een pure woonstijl. Jaloezieën kunnen erg sfeervol zijn doordat je buitenlicht zelf kunt filteren.

Door de ongekende mogelijkheden die rolgordijnen bieden is het de ideale oplossing voor elke ruimte. Rolgordijnen geven je de mogelijkheid om te variëren met licht door gebruik van verschillende stoffen en materialen in oneindig veel kleuren. Door toepassing van lichtdoorlatende tot verduisterende materialen bepaal je zelf de gewenste lichtintensiteit.

Met duo rolgordijnen krijg je een strakke uitstraling en toch ga je speels om met licht en doorzicht. Dit bijzondere rolgordijn bestaat uit twee lagen stof met horizontale transparante en niet-transparante banen. Door de stoflagen te verschuiven bepaal je zelf de gewenste lichtinval.

Hiernaast zijn er natuurlijk nog tal van variaties en mogelijkheden. Wat dacht je van shutters bijvoorbeeld? Paneelgordijnen of Luxaflex Silhouette shades? Kijk op onze productpagina voor een uitgebreidere beschrijving. Mocht je de keuze nog steeds lastig vinden, laat je dan adviseren door een Decorette medewerker in één van onze winkels. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer samen een eigen unieke gordijn!

Er is oneindige keus voor materiaal en kleurgebruik bij dupli en plissé gordijnen. Speels, vriendelijk en modern!

Een houten jaloezie is van nature klassieke raamdecoratie.

Met rolgordijnen in unieke prints kun je elk gewenst resultaat bereiken. Specialer kun je ze niet vinden!

Duo rolgordijnen zijn ideale gordijnen wanneer je opzoek bent naar een gordijn met multifunctionele waarde, een goede afwerking en een spannend eindresultaat.