Het belang van kleur bij (binnen)zonwering

Binnen- en buiten zonwering is verkrijgbaar in een grote kleurrange. Voor ieder wat wils! Veel mensen baseren hun keuze puur op smaak. Maar is dit wel verstandig? Er zijn namelijk meer redenen waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van de juiste kleur zonwering.

Zonwering binnen

Tip 1: Zonwering ter bescherming

Wist jij dat de juiste raamdecoratie helpt bij het beschermen tegen UV-licht? Kies voor donkere tonen om meer UV-stralen te weren. Logisch ook, want net als bij een zonnebril komen de stralingen door de donkere kleur moeilijker binnen. Een donkere toon is zelfs te vergelijken met een zonnebrandcrème!


Tip 2: bekijk van verschillende kanten.

Het is belangrijk dat je niet alleen het kleurschema van binnen in de gaten houdt. Kijk ook eens van buitenaf. Veel mensen vergeten dit omdat zij alleen uitgaan van hun interieur. Maar raamdecoratie moet ook matchen met de kleur van de bakstenen en het buiten schilderwerk. Het is geen fijn aanzicht als dit enorm met elkaar strijdt.


Tip 3: Het gebruik van felle kleuren

Veel mensen kiezen voor een rustige basis waar je nog jaren tegenaan kan kijken. Wil jij toch liever gaan voor een (intense) kleur? Dan is een koele toon de beste keuze. Blauw en groen zullen het interieur rustiger maken terwijl warme tonen chaotischer zijn. Je komt hier moeilijker tot rust. Daarnaast zorgt een warme kleur letterlijk voor meer warmte. Het kan feitelijk wel een graad schelen. Is het buiten houden van warmte niet nét waarom je raamdecoratie kiest?