Stylisten vertellen: waarom je kiest voor behang

Soms bezoeken mensen onze winkel op zoek naar een nieuwe kleur verf op de wand. In gesprek blijkt dat het gewenste resultaat beter te behalen is met behang. Gek of niet? Met behang bereik je een dynamischer effect dan met verf. Daarnaast is er in behang een gevarieerd aanbod qua texturen beschikbaar waardoor je direct een passende uitstraling kunt creëren.

Kies eens voor behang

Veel mensen deinzen er voor terug: behang in de woonkamer. Bij behang denken we - onterecht - nog vaak aan heftige patronen en een drukke ruimte. We houden ons interieur liever modern, gezellig en rustig. Toch heeft behang zo zijn voordelen en raden wij deze wandbekleding op de muur aan.


Structuren & Uni’s

Behang hoeft niet perse druk en kleurrijk te zijn. Je vindt wandbekleding ook in subtielere varianten waarbij vooral is gespeeld met structuren. Zo’n 3D effect kan je ruimte een extra dimensie geven en maakt je muur levendiger. Ook de kleuren hoeven helemaal niet altijd opvallend te zijn. Behangfabrikanten laten zich steeds vaker inspireren door de natuur. Een subtiel behang in een uni kleur zal meer diepte geven dan een effen geverfde kleur. Een stijlvol reliëf kan de hele huiskamer echt naar een hoger niveau tillen.


Een ruimtelijke omgeving

Met een subtiel reliëf leg je meer nadruk op de wand. Als je dit op de juiste muur toepast, zal dit voordelige gevolgen hebben voor de ruimtelijkheid van de kamer. Dit werkt ongeveer hetzelfde als met een gekleurde muur, daarover lees je hier meer.


Patronen in een kleine schaal


Patronen in een kleine schaal hebben de neiging om drukker over te komen. Dit geeft de mogelijkheid om je ruimte te verkleinen en knusser te maken. Hoe kleiner de schaal is, hoe abstracter het patroon op de muur aanvoelt. Hierdoor ontstaat een andere dynamiek dan met een effen geverfde muur.


Patronen in een grote schaal

Een patroon met groot dessin zal wijder ogen. De muur oogt automatisch breder (en hoger). Dit is een goede manier om een grotere ruimte te creëren. Een leuke tip is om een klein interieur aan te kleden met grote meubelen en ruime gebaren. Dit zorgt namelijk voor meer rust in een compacte ruimte.


Kies de juiste uitstraling

Met een (subtiel) patroon zet je direct de juiste sfeer neer. Een print met bladeren zal direct een botanische woonstijl uitstralen terwijl een bloemenprint direct een romantische stijl suggereert. Behang is hét element om te spelen met sfeer maar ook hiermee kan je het subtiel houden.