Spelen met kleurvlakken: hoe doe je dit?

Het is een kunst om het optimale uit je ruimte te halen. Want hoewel we willen dat deze zo groot en ruim mogelijk is, is sfeer het belangrijkste. Om de ruimte het beste tot zijn recht te laten komen kan je de positieve punten benadrukken. Dit kan door het gebruik van kleurvlakken en laat dat nu nét de nieuwste interieur trend zijn.

1. Het schilderen van één muur

Het schilderen van één muur kan al zorgen voor een optisch groter resultaat. Belangrijk is dat je zorgt dat de meeste aandacht gaat naar de muur die je wilt benadrukken. Wil je de kamer langer laten lijken? Verf dan de achterwand in een opvallende kleur. Hou rekening met je zichtlijnen in huis. Zit je op de bank continue te kijken naar de okergele wand? Dan is de kans groot dat je de gele muur snel zat wordt en je wat nieuws wilt.


2. Het creëren van rust

Je muur kan ook bestaan uit meerdere kleurvlakken. Door op deze manier te werken kan je zorgen dat de pluspunten van je ruimte meer naar voren komen. De aandacht gaat naar het punt waar de kleurvlakken zijn. Schilder bijvoorbeeld een nis in één kleur zodat deze eruit knalt. Of schilder een hoek in verschillende kleuren. Hierdoor ontstaat een grappig, dynamisch effect. Je creëert echt een apart hoekje in huis, perfect als werkruimte of speelhoek voor de kids.


3. Een hoger plafond

Laat je niet beperken tot kleurvlakken op de muur. Het meenemen van je plafond kan ook een positief effect hebben op je ruimte. Door een randje van je muur in dezelfde kleur als je plafond te verven maak je het optisch hoger. Doe dit Andersom en je plafond wordt lager. Wees creatief met kleur!