Grijs interieur, dé kleur voor luxe en eenheid

Kiezen van de juiste kleur verf voor in je interieur kan een breinbreker zijn. Ga je voor basic wit of toon je lef en verf je de muur trendkleur oker? Laten we de eigenschappen van verschillende kleuren even onder de loep nemen. Decorette geeft graag tips voor de meest neutrale kleur in ons spectrum: Grijs.

Mood
Grijs is het genuanceerdere broertje van zwart en wit. Grijs is niet de meest vrolijke kleur en kan soms zelf somber overkomen. Daarom is de combinatie zo belangrijk. Eigenlijk wordt grijs vrijwel altijd als basis toegepast. Door de vele tinten die zich in dit spectrum bevinden is er voor iedereen keus. Grijs is modern, strak en kan luxe en elegant ogen.

Combineren
Grijs is niet de meest spannende kleur waardoor je het best gebruik kunt maken van een tegenhanger. Gelukkig is grijs in combinaties heel gemakkelijk. Door de neutrale eigenschappen is vrijwel alles mogelijk. Grijs mag best gecombineerd worden met een pittige kleur.

Blijf niet alleen denken in de combinatie tussen kleuren. Verschillende tinten grijs, in verschillende materialen kan ook speels zijn. Denk aan zachte dekens in combinatie met een beton look muur. Contrasterende materialen in fifty shades of grey geeft je kamer extra beleving.

Deze neutrale kleur kan in veel verschillende stijlen worden toegepast. Luxe, industrieel en romantisch zijn enkele uiteenlopende stijlen waarin grijs als basis kan dienen. Dat is de belangrijkste reden waarom grijs in de Nederlandse huiskamers domineert.

Valkuilen
Grijs is de meest gebruikte kleur in het interieur. Dit komt omdat hij gemakkelijk te combineren is en daarom een goede basis. Maar probeer wel iets meer lef in je woonkamer te brengen door goed te combineren. Hou het niet alleen bij grijs want dit kan snel saai worden.

Ook kan je kiezen voor een vergrijsde kleurtint. Hierdoor creëer je net iets meer sfeer. Er zijn heel veel mooie vergrijsde tinten, bekijk ook eens onze Pure collectie bij Decorette.