Spotting Trends: je huis in Art Deco

In het interieur laat men zich graag inspireren door verschillende stijlperiodes uit de geschiedenis. Dit keer is het de beurt aan Art Deco. We zien namelijk steeds meer elementen uit deze tijdsperiode opduiken in de interieur wereld. Wij spotten een nieuwe woontrend…

Wat is Art Deco?

Art Deco is een stijl die in de jaren ’20 en ’30 zeer populair was. Art Deco is ontstaan als reactie op de stijlen Jugendstil en Art Nouveau die gekenmerkt werden door hun decoratieve patronen en fragiele invloeden. In de stijl Art Deco zie je vooral geometrische patronen, eenvoudige vormgeving, abstract lijnenspel en helder kleurgebruik terug.

De opkomst van machines beheerste de jaren ’20 en ’30. Dit had invloed op de uitstraling van Art Deco. Steeds meer vormgevers kozen voor machinale productie. Kunstoffen als aluminium, chroom en staal waren hierdoor populair. Daarnaast richtte mensen zich steeds meer op snelheid, reizen en luxe. Ontwerpers haalde hun inspiratie uit verre culturen en landen. Dit zien we terug in de geometrische patronen en vormen die zo kenmerkend zijn voor Art Deco.

Hoe vertaalt dit zich in 2018?

De stijl Art Deco komt terug in zijn meest chique vorm. Strak lijnenspel wordt gecombineerd met goud, zilver en grafische lijnen. We zien geometrische patronen terug in vloeren, wanden maar ook het plafond. We zien veel zwart/wit/rood combinaties. Vooral combinaties waarin contrasten centraal staan.