Greenery, Pantone kiest dé kleur van 2017

De keuze van Pantone’s kleur van het jaar is op zijn zachts gezegd verfrissend. 2017 wordt het jaar van de kleur Greenery en symboliseert een nieuw begin. Pantone presenteert de kleur van het jaar op passende wijze en Decorette Rotterdam vertelt je daar alles over.

2016 was het jaar van een statement. We zagen voor het eerst in de geschiedenis dat Pantone maar liefst twee kleuren uitriep tot kleur van het jaar. Rose Quartz en Serenity tekende ons interieur in 2016. Van pasteltinten gaan we dit jaar naar een volle en intense kleur. Wij vonden dit verbazingwekkend omdat wij het gevoel hebben dat zachte tonen meer passen bij het (interieur) beeld voor de toekomst. Toch heeft Pantone ons met deze motivatie weten te overtuigen.

Greenery is een frisse en pittige geel-groene toon waarbij je eerste associatie de vroegste lentedagen zullen zijn. Het moment waarop de kleur groen terugkeert in de natuur. Kenmerkend voor Greenery zijn bloeiende bladeren, de weelderigheid van het buitenleven en het beleven van de natuur om ons heen.

Greenery is de neutrale kleurbasis van onze natuur. Hoe meer mensen ondergedompeld raken in het moderne stadsleven, hoe meer ze zullen verlangen naar de schoonheid van onze wereld. In 2017 zullen we dit vaker terug zien in architectuur, lifestyle, stedenbouw en design. Zo zien we dat in kantoren de populariteit van beplantte muren toeneemt, er in steden meer aandacht is voor parken en we steeds gezonder en dus ook groener gaan eten.

Groen zal altijd een grote rol blijven spelen in ons leven. Greenery staat voor het voltooien van persoonlijke passies en voor vitaliteit.

Waarom is Greenery de kleur van het jaar?

De pantone kleur van het jaar is gebaseerd op wat in onze wereld gebeurd. Deze expressie wordt uitgelicht door middel van een sfeer en attitude. 2017 is het jaar van Greenery.


Combinaties

Een natuurlijke basis als Pantone Greenery leent zich perfect voor verschillende kleur combinaties. Combineer hem met warme bruintinten voor een extra stoere en natuurlijke look, maar met warme taupe kleuren wordt hij weer lief en warm.