Flexa Colour Futures: Denim Drift

Blauw is een kleur die we elke dag tegenkomen. Denk aan de lucht en de kleding die we dragen. 2017 wordt het jaar dat blauw ook op onze muren niet meer weg te denken is. Flexa Colour Futures heeft namelijk Denim Drift uitgeroepen voor dé kleurtrend voor 2017.

Life in a new light
Deze kleurtrend weerspiegelt de veranderingen in onze digitale wereld. Onze blik op wat belangrijk is verandert en we verstedelijken steeds verder. We stellen prioriteiten aan de eenvoudige dingen die ons een frisse kijk op het leven geven - familie en vrienden, werk, verbinding met natuur en ervaringen.

Blauw is een veelzijdige kleur, verfijnt en eenvoudig te begrijpen. Dat is de reden dat een team van specialisten hebben gekozen voor Denim Drift als nieuwe trendkleur. De kleur blauw is erg divers. Het team heeft verschillende thema’s samengesteld zodat je een idee krijgt over hoe deze kleur eruit ziet in vier verschillende sferen.

New Romanticism
Gezondheid en verantwoord geteeld voedsel worden steeds belangrijker voor ons, we proberen zelfs om onze eigen groente te kweken. Hergebruik van meubels door het opnieuw te schilderen is een onderdeel van recycling en denken aan onze aarde.

Als het huis je heiligdom is, zal je genieten van het toepassen van deze koele wand kleuren om rust en een uitnodigende sfeer te creëren. Als tegenhanger van de natuurlijke tinten en Denim Drift is er een gewaagde paars in het palet. Met alle kleuren vervagen de lijnen tussen binnenshuis en buiten met behulp van weelderige planten en botanische elementen.

The Working Home
Meer en meer wordt ons huis de plek waar we zowel werken als wonen. Doordat de grenzen tussen deze twee aspecten steeds maar blijven schuiven, groeit de vraag naar ruimtes waar beide in elkaar over kunnen vloeien.

Zones maken is de sleutel voor het creëren van speciale ruimten in een huis waar gewerkt wordt. Hier een blok van oker zorgt voor focus en een stijlvol decor voor een druk bureau. Ideaal voor kleine ruimtes. Contrasterende kleuren zijn de beste hulpmiddelen voor het inrichten van een ruimte waar gewerkt en geleefd wordt, het inspireert om te spelen en te werken.

Shared Individualism
De ontwikkelingen op technologisch gebied en het leef tempo in grote steden brengen een nieuw gevoel van isolatie met zich mee. Uit het onderzoek blijkt een groeiend verlangen om deel uit te maken van iets groters, maar zonder jezelf kwijt te raken.

Het Shared Individualism kleurenpalet geeft je de ruimte om samenhang te creëren in je interieur, met gebruik van individualiteit. Het draait allemaal om warme, gastvrije kleuren die samen werken. In het palet zit een heldere neon, zacht roze en een levendige cerise, maar zet hem naast de kalmerende invloed van Denim Drift en je legt een heel karakter vast, zonder afbreuk te doen aan het algehele interieur.

Considered Luxury
Het creëren van onbetaalbare herinneringen is onze prioriteit als we de wereld met en frisse blik willen zien. Niet het toevoegen van een warboel, maar goede ervaringen. We hebben deze trend omgezet een prachtig palet van Considered Luxury.

Brede horizontale strepen op de muur geeft de kamer een ruimer gevoel. Als je gaat schilderen, gebruik dan de lichte kleur als basis en laat het drogen. Meet vervolgens de muur en tape de muur af voor je met de donkere kleur gaat schilderen. In de trend van Considered Luxury keren we ons af van materiaal en richten we ons meer op zintuigelijke ervaringen.


Bron: https://www.flexa.nl/nl/articles/colour-futures-20...

Flexa Colour Futures