Confectie

Gordijnen, jaloezieën of andere raamdecoratie uitzoeken is tot daaraan toe. Het ophangen en het inmeten is een heel ander verhaal.

Bij Decorette Oirschot hoef jij hier niet zelf mee te gaan klungelen. Onze vakkundige mensen doen dit voor jou. Ze komen bij je thuis langs en meten alles op. Vervolgens worden de gordijnen of andere raamdecoratie naar jouw keuze op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat het op een professionele manier wordt gemonteerd en dat het eindresultaat optimaal is. Jij hoeft nu enkel nog maar te gaan genieten.

Ophangsystemen van Decorette Oirschot
Er zijn twee dingen die je zelf moet doen: de raamdecoratie uitzoeken en het ophangsysteem bepalen. Natuurlijk adviseren onze specialisten je, maar het is aan jou om de knoop door te hakken. Het verschilt ook per gordijn welk ophangsysteem gebruikt kan worden. Het ophangsysteem en de manier van plooien bepaalt mede de uitstraling van je raamdecoratie. Ga je voor een luxe of voor een wat speelsere stijl. We zetten de mogelijkheden hieronder op een rijtje.

Enkele plooi gordijnen
Een eenvoudige plooi is geschikt voor alle stofsoorten. Het ziet er strak uit en laat de gordijnen onderaan in een ruime slag vallen. Het is de perfecte plooi voor in slaapkamers en kinderkamers.

Dubbele plooi gordijnen
De dubbele plooi wordt ook wel de vlinderplooi genoemd. Het zorgt ervoor dat de stof wat voller hangt, er wordt ook meer stof voor gebruikt. De diepere plooien zorgen voor een rijke uitstraling. Het is tevens de meest toegepaste plooi bij gordijnen. Dit komt omdat het gordijn gelijkmatig valt en ook aan de onderkant mooi hangt.

Triplooi grodijnen
Zoals de naam al zegt, is het een driedubbele plooi. Een elegante en klassieke uitstraling. Deze methode wordt veelal gebruikt bij soepele en transparante stoffen. Je ziet het dan ook vaak bij inbetweens terug.

Retourplooi gordijnen
Deze plooi heb je in een enkele en dubbele variant. Beide zorgen voor meer volume. Het gordijn lijkt zich open te vouwen als een accordeon. Een strakke, moderne uitstraling en erg geschikt voor kamers waar weinig ruimte is voor gordijnen.

Waveplooi gordijnen
Bij een waveplooi hangen de gordijnen onder een rail. Door het gebruik van haakjes en runners valt het gordijn in mooie golfachtige plooien. Dit zorgt voor een prachtige plooivorming en een strakke uitstraling.

Ingeslagen ringen gordijnen
Een bekend model met een stoer en toch ook modern karakter. De ringen worden in de stof geslagen en vervolgens opgehangen aan een roede. Een robuust en eigentijds beeld is het resultaat. Te verkrijgen in verschillende materialen en kleuren.

Persoonlijk advies over confectie

Zoals je leest zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van confectie. Wil je een advies voor de beste oplossing in jouw interieur? Kom dan naar onze winkel te Oirschot voor een persoonlijk advies. Of maak direct een afspraak via onze website.