Uit je comfortzone: unieke vloeren

De vloer is de basis van ons interieur. Het is moeilijk om de juiste balans te vinden. Een vloer kies je voor komende jaren dus gaat men vaak voor een comfortabele en neutrale vloer. Begrijpelijk, maar wat als we eens uit deze comfortzone stappen? Decorette Oirschot geeft je inspiratie om los te gaan. Geen probleem als het blijft bij zwijmelen, maar het overwegen van een unieke vloer is het helemaal waard!

Grafische prints
Breng met verschillende kleuren marmoleum grafische patronen aan op de vloer. Door met kleuren en lijnen te spelen haal je het optimale uit de ruimte. Met brede strepen maak je de kamer breder, en verticale lijnen maken langer. Je kunt zo de goede eigenschappen van de kamer benadrukken.

Het hoeft ook allemaal niet heel heftig te zijn. Wil je toch liever een laminaat of PVC vloer? Denk dan na over de legrichting van deze vloer. Visgraat, blokken, zigzag. Er is zoveel meer mogelijk!

Kleur
Eigenlijk zien we het niet vaak. Een gekleurde vloer. Door de nadruk op de vloer te leggen benadruk je het loopoppervlak. Dit kan optisch de ruimte vergroten. Daarnaast creëer je een duidelijke signatuur in de kamer. Ga je direct al gruwelen bij de gedachte van een blauwe vloer? Bekijk zeker eens onderstaande inspiratiebeelden, je zal zien dat het erg stijlvol kan zijn!

Textuur
Karakter in het interieur krijg je door de oneffenheden juist te belichten. Hout mag best ruig ogen, nerven mogen best voelbaar zijn en subtiel kleurverschil mag best worden gezien. Hierdoor zorg je juist voor een signatuur in jouw interieur. Houtprint op je PVC vloer kan voor een heel intense en karakteristieke beleving zorgen. Wees alleen niet bang om zo’n (gewaagde) keuze te maken!