Trend: Visgraat vloer

Een vloer uitkiezen is een verantwoordelijke taak. Niet alleen moet hij kwalitatief goed zijn (hij gaat jaren mee) maar een vloer moet ook een goede basis zijn voor jouw woonstijl. Een prachtig exemplaar is de visgraat vloer. Hoewel deze vloer momenteel super trendy is, is hij ook tijdloos én past hij in ieder interieur. Decorette Nijkerk geeft je tips hoe je de visgraat vloer kunt optimaal toepassen binnen jouw woonstijl.

Industrieel

Wanneer jouw woonstijl omschreven kan worden als stoer en industrieel kies dan zeker voor een visgraat vloer. Wanneer het contrast qua kleur in de planken groot is, en de nerven duidelijk zichtbaar zijn, creëer je een rauwe look die prachtig is in een industriële ruimte. Je hebt hiermee een perfecte basis voor jouw woonstijl.

Tip: combineer met met pastel kleuren, glas en transparantie en een zacht, wollig tapijt om het geheel wat liever te maken.


Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur staat bekend om zijn verfijning en minimalisme. Een visgraat vloer is daarom dé perfecte basis om het geheel stylish te maken en een extra accent te creëren. Kies binnen een Scandinavisch interieur voor zo min mogelijk contrast en een lichte, eiken vloer. Helemaal af maak je het door een glanzende pasta te gebruiken om het geheel nét wat gepolijster te maken.

Tip: Werk met een licht kleurschema en kies voor planten en bloemen om fellere kleuren terug te laten komen.


Stijlvol

De visgraat vloer is elegant en chique. Dit is de reden dat we deze vloer ook vaak terugzien in (oude) heerhuizen op de Amsterdamse gracht. Een visgraat vloer maakt het interieur stijlvol door het hoge detailniveau. Kies voor een donkere visgraat vloer om sfeer te creëren in een grotere ruimte. Donker hout wordt gezien als chique en voedt de totale sfeer in de woning.

Tip: Pas op dat het geheel niet te donker wordt, maar met donkerbruin hout, (licht) grijze muren & groentinten krijg je een natuurlijke look.